Sport

2016.01.29. 20:39

A végén éledeztek

Az Erste Bank Eishockey Liga középszakaszának negyedik fordulójában nagyot botlott a Fehérvár AV19 jégkorong csapata.

Ferencz Balázs

Klagenfurt AC–Fehérvár AV19 6-4 (4-0, 2-1, 0-3)

Klagenfurt, 3135 néző, Vezette: Babic, Warshaw (Hoffstätter, Nagy)

Klagenfurt: Brückler – Popovic, Strong, Jaques (1), Lundmark, Sofron – T. Pöck 1, DeSantis, M. Geier 1 (1), Koch, Setzinger 1 (1) – Kapstad, Schumnig, S. Geier, Harand 1, Ganahl 1 (1) – Vallant, Kraus, M. Pöck (1), Hundertpfund, Ban 1. Vezetőedző: Alexander Mellitzer.

Fehérvár AV19: Rajna (Hetényi) – Brocklehurst, Martinelli, Kóger 1 (1), Sarauer, Banham 1 – Wehrs, Szirányi, Kovács, Bartalis 1, Sikorcin – Varga A., Manavian 1(ee), Nagy G. (1), Francis, Bodo – Orbán A., B. Orban, Benk, Sárpátki. Vezetőedző: Hannu Järvenpää.

Kiállítások: 6 ill. 8 perc

A kezdés maga volt a rémálom. Megerősíthette volna második helyét a középszakasz tabelláján a Fehérvár AV19, azonban Klagenfurtban mészárszékre érkezett.

Fotó: Molnár Artúr

Nagy iramban indult a mérkőzés. Az első helyzet Sarauer előtt adódott, az első gólt viszont a hazaiak szerezték. Egy védelmi hiba után kettő az egyben indultak a pirosmezesek, és egy keresztpassz után Pöck lőtt a hálóba, 1-0. Két perc sem telt el, amikor újabb óriási védelmi hiba után Setzinger viharzott el a jobb oldalon és nagy gólt ragasztott Rajna kapujába, 2-0. A 14. percben már hárommal ment a KAC:  Geier tüzelt messziről Rajna ketrecébe. S ezzel még nem volt vége, a harmad zárása előtt a Rajnáról oldalra pattanó korongot Harand vágta a hálóba, 4-0.

A második harmad elején Rajna helyett Hetényi állt a gólvonal elé, de ő is tehetetlen volt. Nagyon nyomott a Klagenfurt,  Ganahl pedig közelről már az ötödiket helyezte el a fehérvári kapuban. Próbálkoztak ugyan a fehérváriak, de csak a 28. percben tudott igazán zavart okozni.  Benk jól zavarta a kapust, Kóger pedig a bedobópontról lőtt a felső sarokba, 5-1. A gól sem adott új impulzust a Volánnak, a Klagenfurtnak pedig minden bejött. Egy elképesztő védelmi hibát büntettek a piros-fehérek: saját védő passzolta be a korongot a kapu elé, Ban pedig közelről nem vétette el a kaput, 6-1. A záró periódusban Hetényi lehúzta rolót, s végre gólt ütött a Fehérvár emberelőnyből, Manavian távolról talált Brückler kapujába, 6-2. A legutóbbi villachi mérkőzéshez hasonlóan most is a harmadik harmadban éledt fel a Volán, az 57. percben Bartalis István visszatérése óta először talált be, felzárkóztatta  a fehérváriakat, 6-3. Az utolsó percben kapusát is lehozta a Volán, s Frank Banham csinosított az eredményen, 6-4. Vasárnap 17.30-kor sorsdöntő meccsen vendégeskedik Fehérváron a Villach SV.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!