Sport

2016.10.18. 19:35

A végén fordult a kocka - A Fehérvár AV19 kétszer is vezetett két góllal, mégis kikapott

Székesfehérvár - Az EBEL 11. fordulójában „hatpontos” mérkőzésen fogadta az Orli Znojmo gárdáját a Fehérvár AV19 jégkorong csapata.

Ferencz Balázs

Remek alkalom kínálkozott a Fehérvár AV19 együttese előtt az előzésre. A tabella 10. helyén álló fehérváriak azt az Orli Znojmót látták vendégül, mely egylet csupán egy ponttal tanyázott a Volán előtt, s az idei szezonban igencsak rapszodikus teljesítménnyel rukkol elő. Nem is kezdett acélosan a tavalyi EBEL-döntős. A kék-fehérek összetételében alig, a sorok szerkezetében azonban volt némi változás a vasárnapi, Salzburg elleni mérkőzéshez képest. A negyedik sor például komoly szerepet kapott, s jól szálltak be a meccsbe a fiatalok, rögtön az első cseréjükből az addigi legaktívabb támadást mutatták, melynek végén Vincze lövését kellett védenie Schwarznak.

Az első vendéglehetőség a 6. percben adódott, McMonagle ugrotta át a kivetődő Szirányit, majd tisztán lőhetett, de Rajna résen volt, a mamuttal hárított. Szépen lassan felvette a ritmust a Znojmo, Hughesman is tesztelte a magyar hálóőrt. Hosszú, csendes percek után aztán Sofron jutott lövésig, jobbról megküldött húzását Schwarz biztos kézzel fogta. Újra a fehérvári harmadban állomásoztak a csehek, Beroun nem is maradt kísérlet nélkül, Rajnának kellett védenie lábbal a közbelövését. Felváltva szállták meg egymás harmadát a csapatok, a 13. percben a Volánon volt a sor. Sarauer tette hátra a pakkot a bulinál, Chris Bodo pedig igazítás nélkül tüzelt, mégpedig a kapu jobb oldalába, 1-0. A gól felpörgette a hazaiakat, Vas a kapu mellől játszotta középre a korongot, Maylan érkezett, lövését bravúrral védte a csehek kapusa. Az első emberfórból aztán megduplázta előnyét a Fehérvár. Jól járatták a korongot a kék-fehérek, végül Sagert vállalta el a kékvonalról, bombagól, 2-0.

A Znojmo kezdett lendületesebben a középső periódusban, egy védelmi hibát kihasználva Tomas ziccerét védte vállal Rajna, majd nem sokkal később a kapuvas segített Pucher lövésénél. A 25. percben úgy suhantak át a fehérvári védelmen a csehek, mint koripenge a havon, és Patrik Novak ki is lőtte a bal felsőt, 2-1. Határozottan felélénkült a cseh csapat, mégis Kocsis járt a legközelebb a gólszerzéshez, amikor megtámadta a korongot saját kapuja előtt cipelő védőt, alig pattant a keresztvas fölé a pakk. A mérkőzés derekán Rajna Miklós tett megint sokat a csapatért, Tomas centerezését Lattner pattintotta a ketrec felé, a magyar kapus lábbal védett bravúrosan. A vendégek első emberelőnye alatt ismét Rajna volt a főszereplő, hatalmasakat védett. A znojmói attakot megtörve Kocsis megpattanó lövéssel táncoltatta végig a korongot a kapu tetején. A játékrész hajrájában újabb emberhátrányt sikerült kivédekezni. Új erőre kapott a Fehérvár és az utolsó percben Bodo betalált, majd némi videózás után a bírók megadták a gólt, 3-1.

A záró harmadban is jó iramot futottak a felek, előbb Bodo próbálkozását védte bravúrral Schwarz, majd a 46. percben Plihal közelről mattolta Rajnát, közel jött a Znojmo, 3-2. A fehérváriak rendületlenül rohamoztak, de még a legnagyobb helyzeteket is kihagyták Kógerék, majd büntetett a Znojmo. Az 51. percben Vodny paskolt közelről a hálóba egy lecsorgó korongot, 3-3. A kiegyenlített csata a hosszabbításban dőlt el, kellemetlenül hamar. A ráadás nyitányán a csehek hozták el a korongot, s 7 másodperc alatt Sulak be is gyötörte a fehérvári kapuba, 3-4. A hazaiak 1, a Znojmo 2 ponttal lett gazdagabb, elmaradt az előzés. 

Fehérvár AV19-Orli Znojmo 3-4 (2-0, 1-1, 0-2, 0-1)

Ifj. Ocskay G. Jégcsarnok, 2200 néző.

Vezette: Nikolic, Zrnic (Nagy, Soós)

Fehérvár: RAJNA - Szirányi, Szaller, Sárpátki, B. Orban (1), Sofron - Owens (1), Manavian, Kóger, SARAUER (2), BODO 2 - Sagert 1(ee), Orbán, Courchaine, Vas J., Maylan - Láday, Szabó B., Reisz, Kocsis, Vincze. Vezetőedző: Benoit Laporte.

Znojmo: Schwarz - SULAK 1, A. Lakos, Cip, Plihal 1, Wronka (1) - Reznicek, LATTNER, Vodny 1 (1), Pucher (1), TOMAS - Stehlik, Biro, Hughesman, DaCosta, Seda - McMonagle, Győri, Beroun (1), Bartos (1), Novak 1. Vezetőedző: Jiri Reznar.

Kiállítások: 4, ill. 2 perc Kapuralövések: 22-45

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!