Sport

2017.04.09. 18:31

A végén mentett pontot a Csákvár

Csákvár - A Merkantil Bank labdarúgó NB II 28. fordulójában igazi presztízscsatát hozott a szomszédvárak összecsapása.

Ferencz Balázs

Egyértelmű esélyesként ruccant át a szomszédba az NB II-es bajnokságot vezető Puskás Akadémia FC, mégis az Aqvital FC Csákvár kezdett aktívabban. A Vincze István irányítása alatt gyengélkedő hazaiak bátran felvállalták a párharcokat, s gyors labdajáratással próbálták meglepni a minőségi állománnyal harcba szálló Puskást. Azonban a felcsútiaknak elegendő volt egyetlen ritmusváltás, hogy veszélyt alakítsanak ki a csákvári kapu előtt. Zsidai ívelte előre a labdát, Tischler csibészesen fejelte maga mellé, Szatmári érkezett és jobbal kapásból lőtt, a balra tartó lasztit Kovács Dániel bravúrral tolta szögletre. Mezőnyben továbbra is inkább a hazaiak domináltak, a 11. percben Oldal tekerte balról a kapu elé a labdát, az érkező Sejben éppen lemaradt róla a hosszú saroknál. Nem sokkal később saját tizenhatosától futtatott egy akciót a határozottan futballozó Csákvár, Sejben az alapvonal mellől emelt középre, a visszazáró Heffler fejelte szögletre a labdát Hodgyai elől. A 24. percben újra robbantottak a vendégek: a jobb oldalon futott a Puskás akciója, majd egy oldalváltás után Spandler készítette le a labdát az érkező Szatmári Lórántnak, aki 18 méterről jobbal kilőtte a bal felső sarkot, 0-1. A félidő hátralevő részében kiegyenlített mezőnycsata folyt a pályán.

Fordulás után nem sokkal lendületes csákvári akció nyomán Bakos félmagasan passzolt Oldal Tibor elé, aki kapásból, 10 méterről jobbal lőtt, de Hegedűs jól helyezkedett és védett. Az 56. percben Bakos Szabolcs 24 méteres szabadrúgása pattogott a bal kapufa mellé. A 70. percben Szatmári-Márkvárt-Sándor volt a labda útja, a Puskás kapitánya 17 méterről jobbal tüzelt, Kovács ujjheggyel tolta szögletre a labdát. A Csákvár elkeseredetten küzdött az egyenlítésért, de csak Bakos 28 méteres szabadrúgása jelentett veszélyt, Hegedűs azonban őrizte a bal sarkot, s így a Puskás előnyét. A 90. percben azonban már tehetetlen volt, egy szöglet után Molnár Tibor centerezett, a csereként beállt Gottfried pedig a jobb alsóba perdített, 1-1, pontot mentett a Csákvár

Aqvital FC Csákvár-Puskás AFC 1-1 (0-1)

Csákvár, 450 néző. Vezette: Gyarmati II Tibor.

Csákvár: Kovács D. - Pintér B., Fényes, Dulló, Baranyai - Kékesi - Sejben (Molnár Cs., 69.), Mészáros, Bakos, Oldal (Molnár T., 75.) - Hodgyai (Gottfried, 83.). Vezetőedző: Vincze István.

Puskás: Hegedűs L. - Heffler, Vanczák, Tóth B., Spandler - Zsidai - Prosser (Szakály, 91.), Sándor, Márkvárt (Nagy Zs., 88.), Szatmári - Tischler (Lencse, 78.). Edző: Pintér Attila. Gól: Gottfried (90.) ill. Szatmári (24.) Sárga lap: Mészáros (53.), Fényes (62.) illetve Tischler (59.), Tóth B. (65.), Márkvárt (80.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!