Sport

2017.05.22. 12:23

A végén papírforma - Egy félidőn át keserítette a Vasas dolgát a Gárdony PNKSE

GÁRDONY A női kézilabda NB I/B Nyugati csoportjának záró fordulójában a bajnoki címre törő Vasas SC-t fogadta a Gárdony-Pázmánd NKSE együttese.

Ferencz Balázs

Komoly tétje volt a Gárdony-Pázmánd NKSE idei utolsó NB I/B-s fellépésének, hiszen azt a Vasast fogadták a tóparti lányok, mely alakulat a bajnoki címért, és egyben a feljutásért harcolt vasárnap este. Ha kikapott volna a korábban szebb napokat látott piros-kék egylet, meg kellett volna elégednie az ezüstéremmel. Noha az NB I/B-ben újoncként remek szezont futó gárdonyi lányok nem szenvednek motiváció hiányában, egyes hírek szerint az aranyéremért versengő Szombathely némi ösztönzővel növelte volna a Fejér megyeiek étvágyát. A bravúr elmaradt, a Vasas nyert, s visszajutott az élvonalba,

Gárdony-Pázmánd NKSE-Vasas SC 13-22 (8-9)

Gárdony, 400 néző. Vezette: Bács, Bóna.

Gárdony-Pázmánd NKSE: Fekete D., Biró (kapusok) - Németh N. 1, Kuhinkó 3, Urfi 1, Kőszegi, Szabó A. 1, Dublinszki 1, Zs. Nagy, Becséri A. 1, Gyebrovszki 5(2), Selenka, Hamuth, Czakó, Gránitz. Vezetőedző: Pánczél Barabás.

Vasas SC: Tzintzis, Antóni (kapusok) - Hanusz 2, Hárs 1, Tóth B. 2, Kocsis Á., Lyngby, Becséri K., Ködmön 1, Rózsa 1, Németh Nedda, Herr A. 5(3), Pados 3, Németh M., Mester 3, Katona 4(2). Vezetőedző: Kovács Péter.

Színültig telt a gárdonyi sportcsarnok a másodosztály záró mérkőzésén, egy gombostűt sem lehetett leejteni a lelátókon. Az első félidőben kiváló iramú játékot varázsoltak a csapatok a játéktérre, a hazaiak felvették a kesztyűt a bajnokaspiránssal, s az első félidőben megnehezítették a Vasas dolgát. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, a szünet előtt a vendégek egygólos vezetésre tettek szert. Kovács Péter alapos fejmosást tarthatott a szünetben lányainak, mert fordulás után koncentráltabban kézilabdáztak a Fáy utcaiak. Azonban nem adták fel a meccset Pánczél Barabás lányai, de hiábavaló volt minden próbálkozás, a kimaradt hetesek és ziccerek a Vasas bajnoki címét sejtették.

A gárdonyi hölgyek becsülettel küzdöttek, de a második félidőben dobott öt gól kevésnek bizonyult a Vasas ellen. Utolsó meccsén kikapott ugyan a Gárdony, de a csapat minden dicséretet megérdemel, hiszen 6. helyével várakozáson felül teljesített.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!