Sport

2017.06.10. 06:50

A Velence Korzón folytatódott a Drónok Harca

Már maga a drón szó hallatán sem feltétlenül pozitív dolgok jutnak eszünkbe, hiszen a hadiipar is előszeretettel használja ezeket a gépeket. A hazai drónbajnokság viszont elfeledtetheti velünk ezeket a rossz érzéseket.

Szupkai Gábor

A Velence Korzón, a Drone Racing Hungary bázisán rendezett futam tavaly is az egyik legnehezebb volt, ez pedig erre az évre sem változott.

Merthogy az idei második futam előtt, már szombaton sejthető volt, hogy a széllel most is meg kell majd küzdeniük a pilótáknak, hiszen a viharos lökések a pálya építését is jelentősen megnehezítették.

A drónpilóták élete nem csak játék és mese, főleg, ha fúj a szél
Fotó: Igari Balázs

A vasárnapi futamon pedig beigazolódtak mindenki félelmei. Kőkeményen harcoltak a pilóták, ugyanis lehetetlen volt kiszámítani, hogy a kavargó és hirtelen feltámadó szél éppen milyen irányba tolja meg a drónokat. Ráadásul a kapukat, zászlókat is elhajlította, ami csak tovább nehezítette a precíz navigálást. A Velencei-tó közelsége sem könnyítette meg a pilóták dolgát, némelyiküket annyira feszültté tette a tó közelsége és a nagy szél, hogy négyüknek is a vízből kellett kihalásznia a gépét.

Ennek ellenére, vagy talán éppen emiatt, a 25 pilóta részvételével zajló futamok hatalmas izgalmakat hoztak, amelyet a nézők a helyszínen felállított LED-falon, illetve az internetes közvetítés segítségével is nyomon követhettek. A versenyt végül Durma77 nyerte meg - akinek édesapja is rajthoz állt a versenyen, ám az ő gépe volt az egyik, amit a tóból kellett kimenteni -, megelőzve az első viadal győztesét, Felnort, míg a harmadik helyen a Drone Racing Hungary címvédője, Shoots végzett.

Az első helyezett Durma77 egy bécsi hétvégét nyert, míg az ezüstérmes Felnor egy hétvégét és 500 km-t tölthet el az egyik fő-szponzor autójának volánjánál, a dobogó harmadik fokára felálló Shoots Velence egyik wellness-szállójában pihenheti ki másodmagával a fáradalmakat. A hátrébb végző pilóták ajándékutalvánnyal gazdagodhattak.

A Drone Racing Hungary 2017-es szezonjának harmadik felvonását június 24-25-én, a pilóták egyik kedvenc pályáján, a börgöndi repülőtéren rendezik. A hatalmas zöldterület, a széles, jól repülhető pálya és a nyugodt környezet mindenkiből a lehető legjobbat hozhatja ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!