Sport

2016.05.30. 18:35

A vérükben a győzelem - Ismét nagyot alkottak a megye fiatal és tehetséges karatékái

Siklós, Kiskunmajsa, Vásárút - A Fejér megyei karatékák ismét nagyot alkottak, és komoly éremgyűjteménnyel tértek haza a versenyekről.

Szupkai Gábor

Siklós városa adott otthont a Damashi Kupa elnevezésű nemzetközi utánpótlás kyokushin karate versenynek.

A fehérváriak közül csupán ketten lehettek csalódottak kissé a verseny után, bár ez is azt jelentette, hogy nem arany-, csupán ezüstérem jutott nekik. Szűcs Ferencnek a serdülő fiúk könnyűsúlyú mezőnyében csak a döntőben állta útját egy ügyes budapesti fiú. A másik ezüstös Fekete Gergely volt, akinek finálébeli ellenfele egy hazai és nemzetközi viszonylatban is klasszisnak számító jászberényi fiú volt.

Nem hibáztak viszont a fehérvári lányok! Az ifjúsági könnyűsúlyban tatamira lépő Farkas Ágnes a tőle már megszokott határozottsággal utasította maga mögé minden riválisát. Mivel a junior női mezőny nem bizonyult elég erősnek, a főbíró engedélyével a Dezső Kata-Kreitl Kitti páros a felnőttek között próbálhatott szerencsét. Hogy az egymás elleni csatát elkerüljék, Kata a felnőtt női -55 kg-ban, míg Kitti a felnőtt női -60 kg-ban küzdött. A lányok gyorsan bebizonyították, hogy bár életkoruk még a 17 évet sem éri el, ettől még félelmetes a tudásuk. Mindent bemutattak, ami miatt érdemes kilátogatni egy kyokushin karate versenyre. Herczog Ádám a lányokhoz hasonlóan jól szerepelt, minden mérkőzését idő előtt fejezte be, és megérdemelten foglalhatta el a dobogó legmagasabb fokát.

Farkas Ágnes (balra) akcióban, és útban a győzelem felé. Fotó: Fehérvár Karate Akadémia

Eközben a szlovákiai Vásárúton az Akadémia gyermekkorú versenyzői a Vásárút Kupa elnevezésű utánpótlás tornán vettek részt. Aranyérmet nyert Tihanyi Ábel, Tihanyi Eszter, Francsics Zsolt, Jánni Ákos és Kovács Máté. Ezüstérem jutott Cseh Péternek, míg Bőke Eszter és Hegedűs József bronzéremmel térhetett haza.

Kiskunmajsán rendezte meg az IKO kyokushin karate szervezet a VI. Tadshii-kupát, saját utánpótlás nemzetközi bajnokságát. A kincsesbányai Pataki Team-ből Pataki Nikolett két elsőséget is begyűjtött, előbb gyerek II. lány formagyakorlat kategóriában, majd küzdelemben minden mérkőzését idő előtt ipponnal befejezve lett első. Szintén aranyérmet nyert Pataki Viktória ifjúsági lány formagyakorlat kategóriában, míg küzdelemben a +58 kg-os csoportban a döntőben egy pillanatnyi figyelmetlenség miatt csak az ezüst jutott neki. Pataki Zsófia serdülő lány formagyakorlat kategóriában bronzérmes lett, míg küzdelemben sajnos sérülés miatt feladni kényszerült a majsai versenyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!