Sport

2017.01.17. 16:20

A Videoton az orosz élvonal erősségével, a Zenittel mérkőzik

Dubaj - A végéhez közeledik a Videoton FC Egyesült Arab Emírségekbeli tíznapos edzőtábora. A fehérváriak a hazautazás előtti napon az orosz bajnokság második helyén álló Zenit Szentpétervárral találkoznak magyar idő szerint 14 órakor.

Ferencz Balázs

A magyar labdarúgó csapatoknál nem jellemző, hogy olyan egzotikus helyeken töltik a téli felkészülés időszakát, mint az Egyesült Arab Emírségekbeli Dubaj. A Videoton FC tíznapos edzőtáborba utazott a Közel-Keletre, ahol valóban az edzéseken van a fő hangsúly.

Danko lazovics számára többet jelent a Zenit elleni derbi egy edzőmeccsnél, a Videoton szerb támadója pályafutása során két alkalommal is orosz bajnoki címet ünnepelhetett a Szentpétervárral Fotó: vidi.hu

- A játékosok most jobb állapotban vannak, mint a nyári kezdésnél, így magasabb szinten tudjuk kezdeni a munkát, mint júniusban. Az évet különböző felmérésekkel kezdtük, pontosan láttuk, hogy milyenek az értékek - rendben van minden - fogalmazott a Videoton vezetőedzője, Henning Berg a vidi.hu-n. - Itt, Dubajban a szó szoros értelmében edzőtábort tartunk, Spanyolországban már több mérkőzést is játszunk majd. Ez nem azt jelenti, hogy most kizárólag erőnléti felkészülés zajlik, jó állapotban vagyunk, nincs szükség arra, hogy három hétig csak fussanak a játékosok, ez harminc éve volt divat. Persze dolgozunk sokat ezen is, de jut idő és energia a futball-specifikus dolgokra és az egyéni felkészítésre is - mondta Berg, aki hozzátette: ilyenkor van idő olyan játékelemeken dolgozni, melyekre bajnokság közben nincs lehetőség. Ugyanakkor így emelni is tudják néhány, már működő elem szintjét. A piros-kékek Dubajban csak egy felkészülési mérkőzést vívnak, szerdán, magyar idő szerint 14 órakor a Zenit Szentpétervár ellen tesztelhetik erejüket. A legutóbbi, 2015-16-os szezonban, a CSZKA Moszkva és a Rostov mögött a 3. helyen végzett a Zenit az orosz bajnokságban, ezzel pedig automatikusan kvalifikálta magát az Európa Liga csoportkörébe, melyet öt győzelemmel és egy vereséggel meg is nyert a holland AZ Alkmaar, az izraeli Maccabi és az ír Dundalk előtt. Az egyenes kieséses szakaszban, február közepén, a belga Anderlecht csapatával találkoznak. 17 bajnokit követően a tabella második helyén áll a Zenit, 5 ponttal lemaradva az éllovas Szpartak Moszkva mögött. A szentpétervári alakulat keretének becsült összértéke 103 millió euró, míg a teljes magyar NB I-et 83 millió euróra taksálja a transfermarkt.de. A keret legértékesebb játékosa a körülbelül 10 millió euró értékű, 26 éves orosz középpályás, Oleg Shatov. A Zenit Dubajban gólnélküli döntetlent játszott az Eintracht Frankfurt ellen, majd 5-2-re verte a kínai élvonalban szereplő Changchun Yatait.

- Remek éveket töltöttem el a Zenitnél, mindent megnyertünk! Fantasztikus volt a csapategység, nem egyénileg, hanem együtt voltunk nagyon erősek. A Zenit egy csodás klub, örülök, hogy a legsikeresebb éveinek voltam részese - mondta Danko Lazovics, aki két aranyat is nyert a Zenittel.

A Videoton FC a spanyolországi, második edzőtáborban már több mérkőzésen is pályára lép.

- Az eredmény szempontjából nem lesznek annyira fontosak, de mindegyik mérkőzés jó sansz arra, hogy javítsunk a hibákon, fejlődjünk, és lehetőség lesz kipróbálni egy-két új dolgot is. Persze jó lenne megnyerni ezeket a meccseket is - vélekedett Henning Berg. - A játékosok hozzáállása nagyon jó, vevők a kemény munkára, elégedett vagyok a felkészüléssel.

A Videoton 19-én utazik haza, majd öt nap után ismét útra kel Marbella felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!