Sport

2017.05.29. 17:00

A Videoton csapatkapitánya csalódott az ezüstéremmel

BUDAPEST Juhász Roland érthetően repdesett a kispesti fellegekben a boldogságtól a szombat esti, bajnoki címről döntő találkozó után. A csapatkapitány azonban már előre tekint.

Ferencz Balázs

Komoly fricskát kellett átélniük a Videoton FC labdarúgóinak az NB I 2016-17-es pontvadászatának záró felvonásán. A Budapest Honvéd jobban futballozva, megérdemelten nyert az éves szinten mintegy 3 milliárd forintból gazdálkodó fehérváriak ellen, s így a közel feleannyit érő kispesti klub elhappolta a bajnoki címet a Vidi elől. A piros-kékek csapatkapitánya, Juhász Roland szerint azonban nem az utolsó fordulóban bukták el az aranyérmet.

- Nem a Honvéd elleni meccsen vesztettük el ezt a bajnoki címet. Voltak olyan periódusok a bajnokság második felében, olyan hullámvölgyek, melyeknek köszönhetően egyáltalán erre a bajnoki döntőre sor kerülhetett - fogalmazott Juhász Roland. - Gratulálok a Honvédnak az egész éves teljesítményéért. Nagyon jól küzdöttek, megérdemelték a bajnoki címet. Van miben előrelépnünk, mert nekünk volt a legerősebb játékoskeretünk a szezonban, és ezért csalódottak is vagyunk, alakulhatott volna ez másképp is. Tanultunk belőle. Köszönjük a szurkolóinknak, hogy az egész szezon során sokat segítettek abban, hogy a hullámvölgyekből felkapaszkodjunk.

A bajnoki arany sorsáról az utolsó derbin is dönthetett volna Videoton, nem tette.

- A második félidőben nyitottabb játékot vállaltunk fel, a meccs elején volt egy-két lehetőségünk, melyekből, ha jobb döntés születik, megszerezhettük volna a vezetést. Abban biztosak voltunk, hogy a Honvéd nem fog kinyílni. Hiányzott a játékunkból az a harapós lendület, mely a Fradi ellen jellemzett minket. Az első tíz perc után visszaesett a játékunk. Készültek rá, hogy kontrából megfutnak bennünket, nagyobb volt a területük, és egy szerencsés mozdulat eldöntötte a találkozót. A második félidőben inkább erőlködtünk, öt-hat támadóval sem jártunk sikerrel. Nem vagyok elégedett az ezüstéremmel. Valami kis plusz hiányzott. Fontos pontokat vesztettünk akkor, amikor a Vasastól kikaptunk, döntetlent játszottunk a Pakssal és a Mezőkövesddel. Leginkább az idegenbeli játékunkban és eredményességünkben kell előrelépnünk. Ez a keret alkalmas arra, hogy minden fronton jól szerepeljen - vélekedett a csapatkapitány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!