Sport

2017.02.18. 16:29

A Videoton egygólos hátrányból fordítva nyert, kezdésnek tökéletes

Az OTP Bank Liga NB I-es labdarúgó bajnokság 20. fordulójában, a tavaszi idény nyitányán a tabella 6. helyén telelő Újpest FC együttesét fogadta Felcsúton a listavezető Videoton FC.

Ferencz Balázs

„Szálljon a füst és szálljon a kanyar hangja, Legyen újra bajnok a banda!” - virított a Videoton FC ultrái, a Red Blue Devils transzparensén a pályára igyekvő játékosokat buzdítva. Régen nem játszottak tétmeccset a magyar csapatok, mégsem volt telt ház a Pancho Arénában a tavasz első összecsapásán. Pedig rangadónak beillő derbin fogadta az Újpestet a Vidi, a két együttes őszi randevúja 4-3-as fehérvári diadallal zárult, s a lilák Vignjevic keze alatt lendületes focit játszanak. A Videoton azonban bajnoki címre tör, így minden meccsen pontokért harcol.

Az Újpest a találkozó elején jelezte: nem kíván asszisztálni a Videotonnak. A 6. percben Balogh csapta egy csellel Negot, középre centerezett, de Perovic és Andric is lekésett a labdáról. Nem szabadult fel a fehérváriak kapuja, Andric balról ívelte be a labdát a tizenhatoson belülre, Perovic pedig 11 méterről átfejelte a játékszert a túlságosan kívül helyezkedő Kovácsik felett, 0:1.

A gól után bátran letámadták a vendégek a piros-kékeket, a 20. percben Henning Berg széttárt karokkal vonta kérdőre tanácstalan, s épkézláb támadást vezetni képtelen játékosait. A Vidi előreível labdákkal próbálkozott, nem is veszélytelenül. A félidő derekán az idény talán legnagyobb helyzetét puskázta el a korábbi újpesti legény, Asmir Suljic. Miután a télen beverekedte magát Berg kezdőjébe, most hőssé válhatott volna. Varga labdájával lépett ki, balról középre húzott, két védőt, majd Balajcza kapust is maga mögött hagyta, megtorpant, felnézett, s 12 méterről gurított - az üres kapu mellé...

A 32. percben aztán koncentrált fehérvári támadás nyomán Scsepovics tartotta a labdát az alapvonal közelében, visszapasszolt a kapu elé, ahol a félmagas labdát a hét méterre helyezkedő Anel Hadzic „eltörte”, de így lett igazán jó, a vetődő Balajcza mellett a jobb alsó sarokba pattogott, 1:1. Alig egy perccel később Scsepovics fordíthatott volna, remek ütemben lépett ki, de ballal a jobb kapufa mellé csavart. A szünet előtt Andric 24 méteres löketét kellett Kovácsiknak védenie a rövid előtt.

Fordulás után eleinte a hazaiak játszottak fölényben, majd az Újpest állomásozott a fehérvári kapu előtt, amit megbánhattak. Mert az 58. percben Suljic indította a fehérváriak kontráját, Lazovic álomlabdát tálalt Scsepovics elé, aki szólója végén 17 méterre a kaputól a kifutó Balajcza lábai közötthelyezett a hálóba, 2:1. 64.p. Hadzic - Scsepovics - Lazovics összjáték után Suljic elé került a labda 13 méterre a kaputól, aki zavartalanul belsőzött a kapuba, 3:1. Diarránál elszakadt a cérna, egy percen belül két sárgát és egy piros lapot kapott. Kétgólos vezetése tudatában és emberelőnyben már nem volt különösebben nehéz dolga a Vidinek. A 83. minutumban Scsepovics extrashow-ja eredményezte a Vidi negyedik találatát, 4:1. A végén szóhoz jutott a fehérváriak friss igazolása, Mirko Maric is. De nem a horvát válogatott csatár, hanem passzából Stopira bombázta a labdát a lilák hálójába, 5:1.

VIDEOTON FC-ÚJPEST FC 5:1 (1:1)

Felcsút, Pancho Aréna, 2179 néző. V.: Solymosi (Varga, Márkus)

Videoton FC: Kovácsik - Nego, Juhász, Vinícius, Stopira - Hadzic (Kovács I., 84.), Pátkai, Varga J., Suljic (Géresi, 84.) - Lazovics (Maric, 84.), Scsepovics. Vezetőedző: Henning Berg.

Újpest FC: Balajcza - Balázs, Balázs, Kálnoki Kis, Mohl - Sankovic, Diarra -Balogh B., Bardhi (Cseke, 69.), Andric (Windecker, 77.) - Perovic (Lázok, 69.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevic.

Gól: Hadzic (32.), Scsepovics (58., 83.), Suljic (65.), Stopira (84.) illetve Perovic (7.)

Sárga lap: Kálnoki Kis (17.), Diarra (65., 65.)

Kiállítva: Diarra (65.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!