Sport

2016.01.27. 16:02

A Videoton FC az NK Maribor stadionjában ért el döntetlent

2010-ben, az Európa Liga selejtezőjében az NK Maribor búcsúztatta a Videoton FC labdarúgó csapatát. A fehérváriak most tét nélkül kacérkodhattak a visszavágás gondolatával.

Ferencz Balázs

Nos, nem sikerült revánsot venni. A négy spanyolországi felkészülési találkozó után a szlovén bajnoki címvédő NK Maribor otthonában, zárt kapuk mögött feszültek egymásnak a szlovén lilák és a Vidi.

A horvát válogatottal 1998-ban Vb-bronzérmet szerző Krunoslav Jurčić vezette Maribor két felkészülési mérkőzést vívott korábban, a Zalaegerszeg ellen 2-2-es döntetlennel, az NK Zagreb ellen 3-1-es győzelemmel zártak. A keret leggólerősebb játékosai a bajnokságban egyaránt 10-10 gólig jutó csapatkapitány Marcos Tavares, valamint a macedón válogatott Agim Ibraimi és a francia Jean-Philippe Mendy, de a legismertebb név talán a sportigazgatóé, az egykori középpályásé, Zlatko Zahovič-é.

A fehérváriak most tét nélkül kacérkodhattak a visszavágás gondolatával

A Videoton kezdett aktívabban, előbb Feczesin trafált mellé 15 méterről, majd Pátkai hét méterről fejelt a kapu mellé. A 17. percben a szlovénok kapusa egy támadáson belül kétszer is védett: Feczesin 22 méterről tüzelt, a kipattanót pedig Géresi tette kapura éles szögből. Nem sokkal később Mendy nagy helyzetben volt pontatlan, majd aztán a francia a 27. percben bevette a fehérvári kaput. Egy lecsorgó labdát passzolt 5 méterről a hálóba. A 42. percben megfogyatkoztak a hazaiak, Sme-t állította ki a játékvezető. Fordulás után villámrajtot vett a Videoton. A 46. percben Heffler adott középre balról, Feczesin pedig 10 méterről a jobb alsóba fejelt, 1-1. A Maribor szinte teljes sort cserélt, s nem is találták rögtön a ritmust a frissen érkezettek. Az 53. percben Haraszti harcolt ki egy büntetőt, amit Kovács István magabiztosan értékesített, 1-2. Tavaresnek nem kellett sok idő, hogy villanjon. A 65. percben egy baloldali akció végén 15 méterre visszalépve lőhetett teljesen üresen a bal alsó sarokba, 2-2. Egyik csapat sem tudta ráerőltetni akaratát a másikra, azonban Haraszti nagy kedvvel játszott, előbb 18 méteres bombáját védte Obradovic, majd 20 méteres lövését hárította vetődve a portás. Zárásként pedig egy szabadrúgást tekert főlé,  maradt a döntetlen.

NK Maribor–Videoton FC 2-2 (1-0)

Maribor, zárt kapu.

Maribor: Handanovic – Hodzic, Janza, Sallalich, Ibraimi, Mendy, Bajde, Vrsic, Kabha, Sme, Mertelj. Csere: Rajcevic, Rahmanovic, Tavares, Filipovic, Suler, Obradovic, Viler, Vokic, Celar. V.edző: Krunoslav Jurcic.

Videoton: Kovácsik – Nego (Szolnoki, 62.), Juhász (Lang, 48.), Vinícius, Stopira (Fejes, 62.) – Pátkai (Heffler, 21.), Simon (Pölöskei, 62.) – Géresi (Paudits, 68.), Kovács (Soumah, 77.), Suljic (Haraszti, 36.) – Feczesin (Tischler, 62.). Vezetőedző: Horváth Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!