Sport

2017.07.16. 17:00

A Videoton FC hazai pályán kényszerült pontmentésre az újonc ellen

FELCSÚT - Az OTP Bank Liga 2017-18-as nyitányán a Videoton FC csalódást keltő döntetlent ért el a Balamzújváros ellen.

Ferencz Balázs

Sporttörténeti csatának szolgált helyszínül a felcsúti Pancho Aréna, az a Malmaz Kamilla Gyógyfüdrő, azaz a Balmazújváros látogatott a Videoton FC ideiglenes otthonába, mely alakulat első élvonalbeli mérkőzésére készült. A Hajdú-Bihar megyei szurkolók valóban ünnepként élték meg a nagy debütálást, már kedvenceik bemelegítését is végigszurkolták. Apropó debütálás: a fehérváriak új mezben, hosszanti piros-kék csíkos szerelésben vették fel a küzdelmet az előző NB II-es pontvadászat ezüstérmesével, s először ízlelhetett bele egy magyar bajnoki hangulatába a Vidi vezetőedzője, Marko Nikolics is. Aki nem változtatott az észt Kalju otthonában 3-0-s sikert arató kezdőcsapat összetételén.

 

Küzdelmes mérkőzést vívtak a csapatok, Juhász Rolandnak is sokat kellett dolgoznia Fotó: Monár Artúr

Valahogy azonban most mégsem zakatolt a gépezet. Fölényben futballozott ugyan a Videoton, de nem túl hatékonyan. A korábbi fehérvári kedvenc, Horváth Ferenc dirigálta Balmaz gyorsan rendezte árt hadrendjét, Zsiga, Vajda, Haris, Uzoma is fellépett a támadásokhoz, amikor védekezni kellett, akkormasszívan visszazártak, s csak Andric maradt elől. Éppen ezért nem volt könnyű dolga a hazai gárdának, mely meglepetésre kapott góllal nyitotta az új idényt. Jól járatták a labdát a vendégek a jobb oldalon a 17. percben Kovács passzolt Nemanja Andric elé, aki ügyesen mozgott el, s az üresen hagyott területet könyörtelenül tette magáévá, 17 méterről ballal lőtt, s labdája a jobb kapufáról vágódott a hálóba, 0-1 A középkezdés után szinte azonnal egyenlíthetett volna a Videoton, Nego jobb oldali beadását Suljic lőtte kapásból kapura, a középen helyezkedő Horváth nagyot védett. Fél óra után már néhány fütty harsant a lelátón, hiszen a széleken nm hagyták élni Negoékat, a Balmaz játékosai. Visszaálltak saját térfelükre, de a megszerzett labdákkal sem tudtak megindulni, a fehérváriak a felezővonal előtt visszavették a támadást. Azonban nem működtek a kapcsolatok, hiába volt a Vidinél a labda, nem sikerült gólhelyzetbe dobni a társakat. A szünet előtt aztán Vincius lágy labdát ívelt a jobb oldalra, Szolnoki félmagasan beküldte középre, Lazovics pedig 11 méterről zavartalanul lőhetett, de fölé bombázott.

A szünetben cserélt Nikolics-mester, Szolnoki helyett Géresit küldte pályára, s fordulás után lendületesebb is lett a Videoton játéka. A lendület mellé már eredmény is párosult: az 51. percben Suljic tálalt középre jobbról, Lazovics pedig határozott és pontos volt, a jobb alsóban pihent meg a labda. 1-1. Nyomta a Videoton a Balmazt, mint a rajzszöget, Lazovics ugratta ki Géresit, 12 méteres lövését azonban bravúrral, lábbal védte a kapus, Pátkai pedig alig tévesztett célt 20 méterről, kapásból.A hajrában már minden balmazújvárosi játékos védekezett, s a masszív erődöt már nem tudta bevenni az ötletességet most nélkülöző Videoton. A döntetlennek az újonc örült.

Videoton FC-Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 1-1 (0-1)

Felcsút, Pancho Aréna, 1792 néző. Vezette: Iványi Zoltán (Varga, Márkus)

Videoton FC: Kovácsik - Szolnoki (Géresi, a szünetben), Vinícius, Juhász, Stopira - Nego, Hadzic (Barczi, 62.), Pátkai, Suljic - Lazovics, Scsepovics (Maric, 78.). Vezetőedző: Marko Nikolics.

Balmaz: Horváth L. - Habovda, Tamás L., Rus, Uzoma - Vajda, Sigér, Haris. Zsiga (Fekete Á., 59.) - Kovács Á. (Batarelo, 71.), Andric (Virág, 80.).

Vezetőedző: Horváth Ferenc.

Gól: Lazovics (51.), illetve Andric (17.)

Sárga lap: Nego (13.), Juhász (72.), Barczi (77.) illerve Rus (23.), Vajda (33.), Horváth L. (65.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!