Sport

2015.11.28. 16:37

A Videoton FC izgalmas csatában aratott újabb diadalt

Az OTP Bank Liga NB I-es labdarúgó bajnokság 17. fordulójában két jó formában lévő együttes találkozott a Sóstói Stadionban.

Ferencz Balázs

Egyenlő erők küzdelme. Több szempontból is kiegyenlített csapat volt várható a Videoton FC és az MTK fehérvári randevúján. Egyrészt mindkét együttes remek formában találkozott a 17. fordulóban, hiszen az MTK legutóbb - a bajnokságban egyedüliként - legyőzte a Ferencvárost, míg a fehérváriak utóbbi hat hazai mérkőzésüket megnyerték. Ugyanakkor a két csapat örökmérlege is csupán leheletnyi fővárosi fölényt mutat, a Videoton és az MTK eddigi csatáin 36 kék-fehér siker született, s 20 pontosztozkodás mellett 35-ször a fehérváriak örülhettek.

Fotós: Simon Erika

A Pátkait sárgalapos eltiltása miatt nélkülöző Videoton az egyensúlyra törekedett, s aktívabban kezdett. A 4. percben Suljic bokapassza után Nego elől tisztázott szögletre Poór a kaputól hét méterre. Alig telt el öt perc, és a rendkívül agilisen kezdő Kovács István lopott labdát Thiamtól, Suljicot futtatta aki átívelt a bal oldalra Gyurcsónak, s a bal oldalon játszó szélső egy csel után 19 méterről csavart kapura, Hegedűs vetődve védett. A 10. percben éledezett az MTK, bár ehhez kellett a hazai védelem is. Vinicius hozta kellemetlen helyzetbe kapusát, Danilovic luftot rúgott a hazaadott labdából, Ramos begyűjtötte azt, Gera Dániel pedig 12 méterről alig rúgta a jobb kapufa mellé. Az első negyedóra végén egy újabb kontrából indult meg a Videoton, Kovács robogott át az embereken, Suljichoz passzolt, aki visszagurított a második hullámban érkező - ezen a találkozón inkább az irányító középpályás szerepében játszó - Oliveira elé, aki 17 méterről jobbal tüzelt, labdája alig kerülte el a felső lécet. A 19. percben a vendégek jártak nagyon közel a gólhoz. Gera ritmusváltása után Ramos állt bele egy lövésbe, 20 méterről a felső lécet találta el. Ezután leült a meccs, aztán az MTK intenzitásával pörgött fel ismét valamelyest. A 29. percben egy megismételt szöglet nyomán Torghelle fejelt Szolnoki mellől, Nego vágta szögletre a labdát a kapu torkából. A félidő hajrájához közeledve Bognár játékvezető ítéletei borzolták az idegeket, Suljicnak például műesésért adott sárgát, holott Grgic kaphatott volna lapot. Az MTK veszélyeztetett a szünet előtt, Ramos lövése és Torghelle fejese okozott némi zavart.

A második félidő elején meddő volt a Videoton mezőnyfölénye. Horváth Ferenc alakulata nem találta igazán, hogy mit is kellene játszani a rendkívül masszív MTK ellen. A vérszegény próbálkozások után aztán Kanta riogatott, az 54. percben végzett el rendkívül cseles szabadrúgást 18 méterről, mindenki balra várta a labdát, ami nem túl erősen jobbra érkezett, s Danilovics is csak állva nézte, hogy a labda a jobb kapufáról pattan vissza a mezőnybe. Frissített a Vidi, Gyurcsó helyett a debütáló Géresi Krisztián érkezett. Az MTK nem tudott kilépni saját térfeléről, előbb Suljic beadása veszélyeztette a kaput, majd Vinicius fejelt alig mellé. Feczesin is fejelhetett, 8 méteres bólintását Hegedűs védte bravúrral. A 72. perctől Gera második sárgája miatt emberelőnyben focizhatott a Videoton. Nyomott a Vidi, a 82. percben egy szöglet után Oliveira megnézte magának a kaput, és jobbal 19 méterről bombagólt lőtt, 1-0.

Az MTK emberhátrányban is kiharcolt egy büntetőt, a 88. percben Kanta tizenegyesét azonban Danilovics kivédte a jobb sarok elől. A Videoton FC egygólos sikerével kiegyenlítette az örökmérleget, és ostromolja a bajnoki dobogót.

VIDEOTON FC–MTK BUDAPEST 1-0 (0-0)

Sóstói Stadion, 1600 néző. V.: Bognár T. (Albert, Buzás)

Videoton: Danilovics – Nego, Juhász, Vinicius, Szolnoki – Pölöskei, Oliveira – Gyurcsó (Géresi, 61.), Kovács I., Suljic (Sejben, 91.) – Feczesin (Soumah, 93.). V.edző: Horváth Ferenc.

MTK: Hegedűs – Bese, Grgic, Poór, Vadnai – Strestik (Varga Sz., 86.), Kanta (Szatmári, 90.), Thiam – Gera, Torghelle (Baki, 74.), Ramos. Vezetőedző: László Csaba.

Gól: Oliveira (82.) Sárga lap: Suljic (32.), Oliveira (77.), Szolnoki (85.), Juhász (86.), Vinicius (88.), Pölöskei (91.), Feczesin (92.) ill. Gera (14., 72.), Vadnai (89.) Kiállítva: Gera (72.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!