Sport

2016.08.21. 19:59

A Videoton tetszetős orcája - A Videoton FC nem kegyelmezett, látványos játékkal verte a DVSC-t

Felcsút – Az OTP Bank Liga NB I-es labdarúgó bajnokság hetedik fordulójában a Videoton FC egészen más arcát mutatta.

Ferencz Balázs

„Az elmúlt napokban azon dolgoztunk, hogy megmutassuk mire vagyunk képesek." - ezek Henning Berg, a Videoton FC vezetőedzőjének szavai, aki a Debrecen elleni rangadó előtt érzékeltette, most valami másra számíthatnak a fehérvári futballért rajongók, mint amit eddig láthattak a csapattól. Már az összeállítás terén is bátrabban komponált a mester. Egyszerre volt a pályán a kezdő tizenegy tagjaként Oliveira, Géresi, Lazovics és Feczesin is. Lendületesen kezdett a Vidi, már az első pillanattól fölényben futballozott a hazai gárda, s az első 12 percben négyszer is a kapu elé került. Elsőként Feczesin küldte a kapu elé a labdát, Oliveira ordító helyzetben várta bólintásra készen, de célt tévesztett, a kapufa tövében árválkodó vizes flakont találta el. Ezután több fehérvári labda is elakadt a debreceni védőkben, vagy Danilovics kapusban. A 14. percben aztán jött a hideg zuhany, a semmiből szerzett vezetést a Loki. Egy hosszan előreívelt labdát Vinícius röviden fejelt ki, a tizenhatos vonala elé érkező lasztira Ferenczi János startolt rá, s ahogy kell futtából ballal kapásból tüzelt. Kovácsik vetődött a bal alsó elé, de kezéről a felső sarokba vágódott a labda, 0-1. A piros-kékek nem torpantak meg, továbbra is nagy iramot diktáltak.

A 19. percben Oliveira tekerte be kecsegtetően a labdát a tizenegyespontra, Feczesin belecsúsztatott, a bal oldalon érkező Géresi feje elől azonban Danilovics leszedte a labdát. Két perccel később szép támadást vezetett a Videoton, Lazovics leheletfinom mozdulattal löbbölte a labdát Feczesin elé, aki hasfalával Danilovics kezébe perdített. A 23. perre érett be a Vidi-gól! Lazovics szöglete után Feczesin Varga hátára fejelt, de szerencséje volt a Vidinek, mert a labda Lang Ádám elé került, aki hat méterről, derékmagasságból lőtt a hálóba, 1-1. A kapitánynak, Bergnek sem viszketett túlságosan tar homloka, hiszen jól, tetszetősen futballozott csapata. Sőt, eredményesen is. A 33. percben Géresi Krisztián harcolt meg egy labdáért a felezővonalnál, elviharzott a bal oldalon, betört a tizenhatoson belülre, ahol Mészáros ugyan a földre vitte, de miután a bíró nem sípolt felpattant, és éles szögből, az ötös sarkáról, jobbal a kapuba helyezett, 2-1. A fordítás és a fordulás után is a fehérváriak voltak aktívabbak. A 48. percben Pátkai indította Negot, aki a szögletzászló elől középre ívelt, Lazovics pedig 14 méterről Danilovics ölébe fejelt.

Az 57. percben újabb szögletet küldhetett középre Lazovics, a 16-os vonalára érkező labdát Lang csatárokat megszégyenítő módon levette, csinált egy cselt, majd fordulásból jobbal kilőtte a bal alsó sarkot, 3-1. A sajtópáholy közelében ülő  debreceniek már azon morfondíroztak, lehet, hogy jobb lett volna a korábbi edzőt, Kondás Elemért a helyén hagyni... A 70. percben Lazovics ugratta ki Géresit, de Danilovics lelopta a lábáról a labdát. A 73. percben tovább parádézott a Videoton. Lang indította Géresit a bal oldalon, a fiatal szélső remekül centerezett, s Feczesin Róbert hét méterről estében lőtt a hálóba, 4-1. A Vidi aztán kiütéssel zárta a fordulót, Bódi centerezésére Feczesin pontosan érkezett, és a 92. percben mattot adott. Legyen ez a Videoton igazi arca!

Videoton FC–Debreceni VSC 5-1 (2-1)

Felcsút, Pancho Aréna, 1423 néző. V.: Iványi Zoltán

Videoton FC: Kovácsik 6 – Nego 6, Lang 8, Vinícius 6, Szolnoki 6 – Géresi 7 (Bódi, 78.), Pátkai 6, Juhász 6, Oliveira 6 (Kovács, 78.) – Lazovics 6 (Barczi, 90.), Feczesin 7. Vezetőedző: Henning Berg.

DVSC: Danilovics 5 – Kuti 5 (Horváth Zs., 61.), Brkovic 5, Mészáros 5, Korhut 6 – Varga 6, Djelmic 5, Szekulics 5, Ferenczi 6 (Holman, 70.) – Kulcsár 4 (Castillion 4, 45+1.), Tisza 6. Vezetőedző: Leonel Pontes.

Gól: Lang (23., 57.), Géresi (33.), Feczesin (73., 92.) illetve Ferenczi (14.) Sárga lap: Varga (7.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!