Sport

2017.07.12. 19:15

A Vidi II már az új szakmai stábbal kezdte meg a felkészülést

SZÉKESFEHÉRVÁR A napokban eldőlt, hogy következő szezonban is az NB III-as labdarúgó-bajnokságban indul a Videoton FC II csapata. Arra is fény derült, hogy a szakmai munkát a korábbi fehérvári játékos, Tímár Krisztián irányítja.

Krebsz András

A 2016-17-es bajnokság korántsem volt diadalmenet az ősszel Disztl László, tavasszal Dvéri Zsolt által irányított gárda számára: a székesfehérvári alakulat a Nyugati-csoport 13. helyén fejezte be az NB III-as pontvadászatot, így a pályán elért eredményei alapján kiesett a harmadosztályból, a visszalépéseknek köszönhetően azonban megmenekült a megyei I-es bajnokságtól. Az új idény változást is hoz, Tímár Krisztián lesz a vezetőedző a Vidi II-nél, segítője Toldi Gábor lesz.

- Azokat a Vidi-kötődéssel is rendelkező fiatal szakembereket keressük, akik a klubhoz hasonlóan folyamatosan fejlődni szeretnének. Fontos, hogy a Videoton II megfelelő átmenetet biztosítson a tehetséges fiatalok számára az utánpótlás és a felnőtt futball között - hangsúlyozta Kovács Zoltán sportigazgató.

A vezetőedző, Tímár Krisztián (j), segítője Toldi Gábor (b) és Kovács Zoltán sportigazgató Fotó: vidi.hu

Tímár Krisztián labdarúgóként a Videoton együttese mellett a Ferencvárosban és Nyíregyházán, külföldön többek között az angol Plymouth Argyle-ben és az Oldham Athleticben is megfordult, míg a címeres mezt négyszer ölthette magára.

- Nagy örömömre szolgál visszatérni oda, ahol bemutatkoztam az élvonalban. A célunk minél több fiatal játékost felkészíteni a profi futballra, a többéves légióskodás alatt megszerzett tapasztalatot szeretném átadni a játékosaimnak. A labdarúgás legfontosabb elemének a játékügyességet és a játékszemléletet tartom - árulta el a piros-kékeknél 2001 és 2003 között 46 alkalommal pályára lépő egykori jobbhátvéd.

A 37 esztendős tréner munkáját pályaedzőként a klub utánpótlás-csapatainál már korábban bizonyított Toldi Gábor segíti, míg a kapusokkal továbbra is Milinte Árpád foglalkozik majd.

Az új szezonban is három csoportra osztott, ám ötvennégy helyett negyvennyolc csapattal induló bajnokság augusztus 12-én rajtol.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!