Sport

2017.01.09. 18:30

A világ egyik legjobb csapatánál vendégeskedik a Fehérvár

Székesfehérvár - Kedden 18 órakor a bombaerős Győri ETO KC ellenfele az Alba Fehérvár női kézilabdacsapata a hazai, NB I-es bajnokságban.

Horog László

A helyzet nem irigylésre méltó, a feladat ugyanakkor roppant nemes. Tisztességgel helytállni a világ egyik, ha nem a legjobb csapatánál. Január 10-én az Audi Arénában vendégeskedik Deli Rita csapata, amely vasárnap késő este ért haza a Kaukázus lábánál található Krasznodarból. Délután indult a gépük Bécsbe, amely késett, így az éjszakai órákban értek Fehérvárra.

Hétfőn videóztak és edzettek, kedden pedig a megasztárokkal megtűzdelt, a hazai bajnokságban veretlen zöld-fehérek vendégei. A győriek az első, januári bajnoki fordulóban 36-23-ra verték fiókcsapatukat, a Mosonmagyaróvárt, azt a gárdát, amely múlt szerdán elbúcsúztatta a Magyar Kupából a székesfehérváriakat a Verseci úton elért, 20-20-as döntetlennel, ami a vendégeknek kedvezett. Ezután következett az albások krasznodari kirándulása, amit a körülményekhez képest jól, 31-26-os vereséggel letudtak.

Ishitate Mayukóra, a Fehérvár KC japán irányítójára komoly feladat vár a kedd esti összecsapáson Fotó: Koppán Viktor

A házigazdák hat olimpiai bajnokkal álltak fel, valamint szakvezetőjük sem kis név a szakmában, Jevgenyij Trefilov, a tréner a nemzeti együttest ötkarikás aranyra vezette a múlt nyáron, Rióban.

- Komoly terhelést kapnak a lányok, egymást követik a mérkőzések és az utazások. Pénteken reggel Lipcsébe utazunk, ahol az EHF-kupa második körében leszünk érdekeltek a korábbi BL-csapatnál. Ez persze még távoli, most a győri összecsapásra fókuszálunk. Mivel keddi ellenfelünk minden poszton világsztárral rendelkezik, ezért a célunk - ugyanúgy, mint Krasznodarban volt - a szoros eredmény elérése. Emelt fővel szeretnénk levonulni a parkettről - közölte Deli Rita, az Alba FKC vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!