Sport

2017.05.19. 17:10

A háromszoros BL-győztes Győrrel játszik az Alba FKC

SZÉKESFEHÉRVÁR - Szombaton végre ismét a Köfém Csarnokban lép pályára az Alba FKC, az ellenfél a Győri Audi ETO KC.

Szupkai Gábor

Régóta éhezteti szurkolóit az Alba Fehérvár KC, amely legutóbb több mint egy hónapja, április 14-én játszott hazai pályán bajnokit. Akkor a Debrecen ellen sikerült nyerniük a fehérvári lányoknak 29-23-ra, utána öt idegenbeli fellépés várt Deli Rita tanítványaira.

Sajnos ez az öt állomásos kirándulás nem aranybetűkkel kerül be a klub történetébe. Három vereséggel, köztük a Békéscsaba, és az MTK elleni különösen fájó botlással indult a túra, majd a vége már sikeresebben alakult, Budaörsön és a Kispest ellen Soroksáron is magabiztosan tudtak győzni a fehérvári hölgyek, utóbbi találkozón idénybeli gólcsúcsot elérve.

Jelena Lavko (labdával) 9 gólt dobott a DVSC ellen, most nehezebb dolga lesz Fotó: Molnár Artúr

A szombati ellenfél ennél némileg keményebb dió, a már bajnok és immár háromszoros Bajnokok Ligája győztes Győri Audi ETO KC érkezik a Köfém Csarnokba. Vagy akár mondhatnánk egyszerűen annyit: a világ legjobb csapata. Amelynek edzője Ambros Martin igyekezett minden félreértést eloszlatni, és már a bajnoki cím bezsebelése után kijelentette, a végsőkig kitartanak és lelkesen készülnek a hátralévő NB I-es összecsapásokra is. Tehát nem számíthat könnyű délutánra az Alba, még akkor sem ha a műtétre váró Tomori Zsuzsa és Kari Aalvik Grimsbö nem is lesz ott a vendégeknél. Ősszel 36-22-re nyert a Győr, most ennél szorosabb eredményt szeretnének a fehérvári lányok.

A találkozóra szombaton 18 órától kerül sor a Köfém Sportcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!