Sport

2017.01.20. 21:00

A zalaiak látogatása - Szombaton 18 órakor az ZTE ellen küzdenek

Székesfehérvár - A nemzetközi kupában is remeklő, az NB I-ben listavezető Alba Fehérvár kosarasai a Zalakerámia ZTE együttesét fogadják.

Horog László

Nincs megállás. A kék-fehérek csütörtökön, kora reggel hazaértek Pardubicéből, este tréningeztek, miként pénteken is, szombaton este pedig bajnokin lépnek pályára, a Zalaegerszeg ellen. Komoly csatára kell számítani, ugyanis a listavezető fogadja a harmadikat, a hazaiak 11-2-es, a vendégek szintén imponáló, 9-4-es mérleggel várják a derbit. Ugyanannyi győzelmet számlálnak, mint a második Körmend, rosszabb kosárarányuk miatt szorulnak lejjebb a tabellán. Az Alba október elején, az első fordulóban találkozott a zalaiakkal, a fehérváriak nagy csatában, a végjátékban jobb döntéseket hozva nyertek idegenben, 71-65-re. A győztes klub vezetői a lefújás után meg is jegyezték, a sikernek biztosan lesz még jelentősége a végelszámolásnál, mivel nem sok együttes tud nyerni a nyugati határszélen.

Bradford Burgess jó játékkal jelentkezett a hétközi mérkőzésen Fotó: Zalai HÍrlap/Katona Tibor

A szerdai, FIBA Europe Cup mérkőzésen az Alba legjobbja a center Lóránt Péter volt, aki optimista a hétvégi, bajnoki derbi kapcsán is.

- Jó szériában vagyunk, fontos diadalt arattunk Csehországban, és az NB I-ben is vezetjük a tabellát. A ZTE nem csak otthon, idegenben is veszélyes, de nyerni akarunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!