Sport

2017.01.17. 16:01

A ZTE ellen a Fehérvár - A Magyar Kupa döntőjét Győrben rendezik, februárban

Székesfehérvár - Kisorsolták a férfi kosarasok Magyar Kupa döntőjének párosításait, a negyeddöntőben az Alba a Zalaegerszeggel csatázik.

Horog László

A felnőtt együttes éppen befejezte a tréninget a Gáz utcai csarnokban, amikor érkezett a hír, hogy az MK nyolcas döntőjének első körében az Alba Fehérvár a Zalakerámia ZTE KK csapatával találkozik. Amennyiben Lóránt Péter és társai továbbjutnak, ismét nyugati határszéli brigáddal harcolhatnak, a Falco és a Körmend által vívott derbi győztesével. A másik ágon a Szeged a Péccsel, a Szolnok pedig a Kaposvárral viaskodik a nyolcaddöntőben, ezen meccsek nyertesei vívják az elődöntőt az ETO női kézilabdázóinak két éve átadott, modern otthonában, a multifunkciós Audi Arénában.

- Az igazság az, kerülhettünk volna könnyebb ágra is, de ezen már nincs értelme meditálni. Aki kupát akar nyerni - mi ezt szeretnénk -, annak minden meccset meg kell nyernie, három nap alatt három összecsapást. Bízom a csapatban, hiszen remekül szerepelünk a hazai bajnokságban és a nemzetközi porondon - közölte Halm Rolland, az Alba Fehérvár ügyvezető igazgatója, aki a klubot képviselte a sorsoláson. Hozzátette, biztosra veszi, hogy a győri sportcsarnok tökéletes otthona lesz a rendezvénynek.

Winston Shepard eredményes volt az utóbbi összecsapásokon Fotó: Molnár Artúr

Az utóbbi években a fővárosi Syma Csarnokban, illetve a Tüskecsarnokban került sor a Zsíros Tibor Magyar Kupa nyolcas döntőre. A két létesítmény ezen időszakban, február harmadik hétvégéjén foglalt, így más megoldást kellett találni, semleges helyszínt, amely mindenkinek megfelel.

Az albások addig is sűrű programot bonyolítanak le, kedden, kora délután Pardubicébe utaztak, a FIBA Europe Cup második csoportkörében a cseh élcsapattal mérkőznek, szerdán 20.10 órai kezdéssel. A székesfehérváriak vezetik a csoportot, három győzelemmel és egy vereséggel, a házigazdák eddig egyszer nyertek és háromszor kikaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!