Sport

2014.12.03. 10:25

Adrienn élvezi a ralikrosszozást, és a szépségversenyek világát is

A rali-krossz sportág hazai világában ismert név Szegfü Adrienn, a fiatal fehérvári pilóta. Aki kalandos és izgalmas szezont tudhat maga mögött, ám még nincs vége az évnek: december 20-án a Miss Hungary döntőjében lesz érdekelt a közgazdásznak tanuló főiskolás.

Matók János

A Budapesti Gazdasági Főiskola közgazdász hallgatója, a 20 éves Szegfü Adrienn két és fél éve kezdett el rali-krosszozni, s ez nem véletlen, hiszen az édesapja a sportág egyik elhivatott képviselője. Az alma nem esik messze a fájától, hiszen már Adrienn is elismert név a szakágban.

– Igen izgalmas és kalandos idényt tudhatok magam mögött – mondta a fiatal pilóta hölgy. – A Suzuki Kupa kategória harmadik helyén végeztem az idén. Nagyon nagy csatákat vívtunk a riválisokkal, s ez minden futam után látható volt az autómon, hiszen a lökhárító nálunk fogyó alkatrész, de ez a gép más elemeire is igaz. Összességében nagyon jó évet tudhatok magam mögött, de ilyen volt az előző is.

– Melyik futam volt a legizgalmasabb?

– Mindegyik annak mondható, de talán az utolsó, a nyírádi volt leginkább az. Hiszen mindkét nap dupla fordulót rendeztek, az autóm szinte totálkáros is lett a harcok következtében. Nagyon nagy csatákat vívtunk a helyezésekért. Egyébként a nyírádi a kedvenc pályám, egész Európában ez a legjobb.

Adrienn december 20-án a Miss Hungaryn lesz érdekelt (Fotó: facebook)

– Az autóversenyzők között, a rali szakágban nagyon sok nőt találhatunk, de zömük navigátor. Ön eleve pilóta akart lenni?

– Mindenképpen, hiszen a ralikrosszban nincs navigátor, csak pilóta. Engem csak a bal egy érdekelt, nem az anyósülés, a volán mögé akartam mindenáron beülni.

– Élvezi a félelem nélküli, nyomom a gázpedált érzést?

– Úgy gondolom, ebben a sportágban nincs helye a félelemnek, aki beül a gépbe, legyen az akár pilóta, vagy navigátor, az ne is féljen. A jó eredmény érdekében pedig nyomni kell a gázpedált, ráadásul a rali-krosszban harcolni kell egymással a jó eredményért, hiszen itt belefér a lökdösődés. Én legjobban a rajt pillanatát élvezem, azt, amikor feldübörögnek a motorok, felmegy az adrenalin szint, dolgozik bennünk a pumpa, s ez nagyon jó érzés. És amikor egy nagyon jó futam után leintenek a célban, az hasonló érzést jelent.

– Van a versenyzők között példaképe?

– Igen, vannak, nem is egy, de elsősorban az édesapám a példaképem. Ő vezetett be az autósport világába, mindig is rá figyelek, meghallgatom a tanácsait, minden versenyen segít, számíthatok rá. Most ismert hazai, külföldi neveket is mondhatnék, de mindenképpen apukám az első.

– Ugorjunk egy nagyot, váltsunk témát, hiszen december 20-án, egy másik műfajban, talán 2014. legnagyobb kihívása vár önre.

– Ez így igaz, a Miss Hungary szépségverseny döntőjében lépek színpadra a fővárosi Lurdy Házban. Nagyon várom már, izgalmas megmérettetésnek ígérkezik ez a szépségkirálynő választás. Ez is egyfajta verseny, a lányokkal már a hajdúszoboszlói előkészítő táborban alaposan megismerkedtünk egymással. Előtte még volt egy casting, egy válogatás, ott választottak ki, így kerültem be a Miss Hungary döntőjébe.

Adrienn december 20-án a Miss Hungaryn lesz érdekelt (Fotó: facebook)

– Mondhatni, ebben a műfajban sem számít kezdőnek, van már tapasztalata.

– Így igaz, nem áll távol tőlem a szépségverseny világa, hiszen 2013-ban részt vettem a Fehérvár Szépe versenyen, ahol legnagyobb örömömre az előkelő harmadik helyen végeztem, míg 2012 őszén a Budapesti Gazdasági Főiskola bálkirálynőjének választottak. Bár a szépségipar nagyon ellentétes a ralikrosszal, az autósporttal, de ezt a világot is nagyon élvezem, és szeretem.

– Milyen reményekkel várja a Miss Hungaryt, majd azt követően a 2015-ös versenyszezont a ralikrosszban?

– Sportban még nagyon képlékeny a dolog. Még nem tudom, hogy milyen autóval versenyzek, ez a támogatóktól is függ. A Miss Hungaryn pedig minél jobb eredményt várok, s remélem, hogy az első hatban ott leszek. A színpadon minden tőlem telhetőt megteszek, a többi már a zsűrin múlik majd. Ahogy a versenypályán, itt sem szeretnék csalódást okozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!