Sport

2016.05.29. 19:45

Agárdon ünnepélyes körülmények közt elkezdődött a 2016-os év

Agárd - Vasárnap rendezték meg a VVSI vízisport telepén a 2016. évi szezonnyitót. Az időjárás kegyes volt, így sok, érdekes, és színes program nyújtott jó szórakozást.

Silye Sándor

Tíz órakor bevonultak az új, impozáns szálloda előtti térre a sportolók, L. Simon László és Soltész Miklós államtitkárok köszöntötték a megjelenteket. Mindketten a sport fontosságáról, a közösség erejéről beszéltek, illetve a (közel)jövő terveiről is szó esett. L. Simon László későbbi beszélgetésünk alkalmával visszanézett a múltba, a gyermek és ifjú korára, az emberré válás éveire. Közölte: nem állnak meg, pályáztak az északi parti munkálatokra, a 2019-es masters evezős Európa bajnokság rendezési jogára. Soltész Miklós annak örült, hogy a 8 éves ötletük megvalósult, és minden és mindenki első lehet az egyenlők között. A tárgyi terv valóság, lelket kell tenni bele, és akkor az ép testben ép lélek gondolata mindennapi valósággá lesz. A Popovics István díjat a tavalyi magyar utánpótlás bajnokság ezüstérmese, Varga Balázs kapta.

A tó hagyományos koszorúzása után Soltész Miklós bejelentette: ezzel az idei szezon hivatalosan is a kezdetét vette. A kikötőben Halász Márton, a VVSI ifjú kajakbajnoka megkoszorúzta Springer Ferenc szobrát.

- A mű kész, és már jönnek az eredmények. Az új tanmedence, a konditerem segítette a felkészülést, az Északi evezőspályán is jelentős felújítások vannak, a gyerekek a szakmai munkát jó körülmények között végezhetik. Petkó András az idei első válogatón kiharcolta a Világ Kupa részvétel lehetőségét, az olimpiai indulás jogáért lapátolhatott. Még fiatal, ha Rióba nem is sikerült a kijutás, de biztos, hogy a későbbi olimpia résztvevője lehet majd. Az evezősök is jeleskednek, Mogyorósi Márton letette a névjegyét, válogatott lett, de Csankó Tibor négypárevezőse is megverte a magyar válogatottat. Megyünk előre, és bár a fő célunk nem az aranyak gyűjtése, hanem a gyerekek formálása, de az érmek száma is lényeges - jelentette ki Angyal Zoltán, a VVSI szakmai vezetője.

- Valamit felépíteni sem könnyű, de fenntartani, üzemeltetni még nehezebb. Küzdünk az üzemeltetés gondjaival, de jól haladunk. Reményeink szerint rövidesen aláírjuk az OEP-pel a megállapodást, ez az egészségügyi részleg finanszírozását biztosítja, a köznevelés illetékeseivel megállapodtunk, a normatívát az új tanévtől, augusztustól utalják. A rehabilitációs rész szociális normatíváját már kapjuk, rendben haladunk hát előre - örvendett emígy Deák Csaba, a Pro Rekreatione ügyvezetője.

- Tavaly minden versenyt megnyertem amin elindultam, idén szeretném megvédeni a címeimet. Már megnyertem a maratoni versenyt, bár a rövidebb távokat jobban kedvelem. Maximális erőbedobással végzem a dolgom a suliban és itt is. Bárki eredményes lehet mindkét helyszínen, csak akarni és dolgozni kell - közölte Halász Márton utánpótláskorú kajakos.

A ház tehát áll, már csak lakni kell benne...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!