Sport

2017.08.08. 19:30

Alandise Harris aláírt

SZÉKESFEHÉRVÁR Arkansas állam szülötte Alandise Harris, az Alba Fehérvár legújabb szerzeménye. A 26 éves kosaras a klub negyedik idegenlégiósa.

Horog László

Elsőként az irányító, Kasey Hill írt alá az Alba Fehérvár csapatához a közelmúltban, a klub vezetői pár napja Chris Horton és D.J. Fenner érkezését jelentették be. Kedden a negyedik légiósával is leszerződött az Alba Fehérvár kosárcsapata, Alandise Harris is ellátta kézjegyével a megállapodást. Az amerikai kosaras Arkansas Államban, a fővárosban, Little Rockban látta meg a napvilágot, 1990. november 23-án.

Egyetemi tanulmányai során az Arkansas Razorbacks - az egyetemi ligában erősnek számító - csapatánál szerepelt, majd a felkelő nap országában próbált szerencsét, az Iwate Big Bulls együttesében, amely a Japan B-League nevű ligában volt érdekelt, az ázsiai ország második vonalában. A tavalyi szezont Libanonban töltötte, a Louaize Zouk gárdájában. A 26 éves Harris 198 cm magas, 108 kg súlyú, a sportoló rövidesen megérkezik a Gáz utcába.

Harris legutóbb Libanonban pattogtatott Fotó: Arkansas Razorbacks

- Két éve végzett az egyetemen, azóta két országban is szerepelt, nem újoncként kerül Fehérvárra. Erős testfelépítésű, jól védekezik, valamint jól dob, de a pozíciós játékban is hasznos. Elsősorban 3-as és 4-es poszton számítunk rá - közölte Simon Balázs, az Alba sportigazgatója.

A fehérváriak augusztus 14-én kezdik a felkészülést, első edzőmeccsüket augusztus 26-án vívják hazai pályán, az MBK Rieker Komárnóval.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!