Sport

2017.06.08. 14:20

Idegenben kell javítania az Albának

Székesfehérvár - A kosarasok fináléjának első felvonásán a Szombathely nyert 77-76-ra, 1-0-ra vezet a párharcban. A küzdelemnek nincs vége, de a vasiak komoly előnybe kerültek.

Horog László

Érthetően nem volt kiugróan jó a hangulat hazai oldalon szerda este a Gáz utcában, a vendégek szektorában annál inkább, a nyugati határszéliek a végjátékban hozott jobb döntéseiknek köszönhetően egy ponttal nyertek, ezzel elvették az alapszakaszt és a középszakaszt is megnyerő koronázó városiak pályaelőnyét. A felek szombaton, 14 órakor találkoznak ismét az Aréna Savariában. Ha abból indulunk ki, hogy az elődöntő első mérkőzésén a ZTE is megverte az Albát a Gáz utcában, ám utána egyet sem nyert, a fehérváriaknak nem kell félniük folytatástól. Ha abból, hogy a Falco hazai pályán még nem kapott ki a szezonban, az nem sok jóval kecsegtet a folytatást illetően.

- Természetesen győzelemre készültünk, nagyon csalódott vagyok. Úgy érzem, nem játszottunk elég keményen, lényegesen több támadó lepattanót kellett volna szednünk, szerintem emiatt nem nyertük meg az összecsapást - mondta szomorúan a Fehérvár legeredményesebbjeként 18 pontot szerző irányító-bedobó, Alhaji Mohammed.

A vendégek csapatkapitánya, Váradi Benedek érthetően boldogabban nyilatkozott.

- Amiért jöttünk, azt megcsináltuk, sikerült nyernünk Fehérváron. Óriási sikert értünk el, a győzelemért nagyon meg kellett küzdenünk. A lepattanókért vívott harcot elvesztettük, pedig arra készültünk, hogy azt megnyerjük. Ennek ellenére győzni tudtunk, ami a csapat érdeme, mindenki maximumot nyújtott. Szeretnénk növelni előnyünket, természetesen szombaton is sikerre készülünk.

A fehérváriak vezetőedzője, Dzunic Branislav szerint a mérkőzés könnyen alakulhatott volna másként is.

- Egylabdás meccset veszítettünk, mindkét csapatnak volt esélye a diadalra. Gratulálok az ellenfélnek, megdolgoztak érte, de nekünk sem kell szégyenkeznünk. A külső dobásokban jobb volt a Szombathely, ezzel győztek. Mi nem céloztunk elég jól távolról, kapkodtunk, nem találtuk meg az üres embereket. Nem tehetek szemrehányást a játékosaimnak, harcoltunk, űztük az ellenfelet, a végjátékban kétszer volt esélyünk, hogy megnyerjük a meccset. A záró pillanatokban a Falco szerencsésebb volt, ilyenkor ez is kell a győzelemhez.

A vendégek szakvezetője, Srecko Sekulovic elmondta, fontos sikert arattak, de a párharc még korántsem dőlt el.

- Gratulálok a csapatomnak, nagyon nehéz mérkőzés volt, az Alba erős, fizikális csapat, kemény ellenfél, hazai pályán különösen nehéz ellene nyerni. Nekünk ezúttal mégis sikerült. Az első félidőben sok labdát adtunk el, ebből a hazaiak gyors indításos kosarakat szereztek, a második játékrészben a lepattanókat kontrolláltuk, ennek köszönhettük a győzelmet. A rájátszásban, az első meccsen mindig a hazai csapaton van nagyobb nyomás, ez érződött most az Albán is. Nem szabad ünnepelnünk, nagyon nehéz meccsek várnak ránk. A ZTE KK is nyert itt az elődöntő első meccsén, aztán háromszor kikapott. Szombaton szeretnénk még jobban játszani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!