Sport

2017.08.13. 19:20

Az Alba nyerte a felkészülési tornát

SZÉKESFEHÉRVÁR Három csapat részvételével nemzetközi felkészülési tornát rendezett a Verseci úti csarnokban az Alba Fehérvár. A zárónapon a házigazdák 25-25-ös döntetlenre végeztek a dunaújvárosiakkal.

Horog László

Az első játéknapon az FKC a szlovák Iuventa Michalovce gárdájával találkozott, a házigazdák megerőltetés nélkül győztek 34-25-re. Bemutatkozott a csapatban a korábbi válogatott irányító, a hetekig combsérüléssel bajlódó Temes Bernadett, valamint a második félidőben a montenegrói kapus, Sonja Barjaktarovic is szóhoz jutott. A második versenynapon a Dunaújváros mérte össze erejét a nagymihályiakkal. A Kohásznak sem okozott gondot a cseh-szlovák, közös bajnokság állandó nyertesének felülmúlása, az acélvárosiak 31-22-re győztek.

Szombatra maradt a finálé, a megyei riválisok csatája, amelyen a fehérváriak kezdtek jobban, ám ellépniük nem sikerült, az újvárosiak rendre egyenlítettek, majd a vezetést is átvették. Az első negyedóra végén komoly üzemzavar következett a hazaiaknál, a látogatók három góllal megugrottak (6-9), a két szélső, Grosch Vivien és a nyáron, Fehérvárról igazolt Kazai Anita volt elemében. Aztán az átlövő, Micijevic is belelendült, a hazaiak szakvezetője, Deli Rita érthetően időt kért. Pelczéder labdákat szerzett és meg sem állt a kapuig, közelebb jöttek a vendéglátók, a félidőben 11-14 állt a táblán.

Az Alba Fehérvár KC lányai az utolsó meccsen döntetlennel zártak a DKKA ellen
Fotó: Koppán Viktor

Fordulás után Mistina helyére Barjaktarovic érkezett a hazai kapuba, Lavko és Gorshenina jóvoltából araszolt előre az Alba, gyorsan összejött az egyenlítés, 15-15. Monori és Kovács Anna révén megint megléptek az újvárosiak, 17-21-nél Deli Rita időt kért. Pelczéder és Zhilinskayte faragott a hátrányon, Lavko átlövésből, majd hétméteresből egalizált, a következő akciónál, betörés után Mendy már a hazaiakat juttatta előnyhöz, a lefújás előtti percben, 25-24. Kovács Anna válasza a felső lécen csattant, majd egy lerántás után időn túli hétmérereshez jutott a DKKA. Kovács nem hibázott, kialakítva a 25-25-ös végeredményt.

A tornát a hazaiak több lőtt góljuknak köszönhetően megnyerték, lévén a Michalovcénak 34-et lőttek, az újvárosiak pedig 31-et.

- Elégedett vagyok a látottakkal, vívtunk két jó meccset, az újvárosiak elleni különösen izgalmas volt. Sok helyzetet alakítottunk ki, a pontos befejezések még hiányoznak. A szezon kezdetére összeáll majd a játékunk - mondta Deli Rita, az Alba FKC vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!