Sport

2013.06.20. 14:19

Alba Fehérvár: Supola Zoltán is aláírta szerződését

Tóth Norbert, Anthony Olah és Juhos Levente után, a saját nevelésű Supola Zoltán a negyedik játékos, aki aláírta szerződését az Alba Fehérvár Magyar Kupa-győztes és bajnok férfi kosárlabda-csapatához.

Matók János

A bajnoki címmel és kupagyőzelemmel végződő szezonban is fontos láncszem volt, és az is marad Fehérváron: Supola  is aláírt.

Voltak mérkőzések, amikor a padról érkezve döntő fontosságú kosarakat szerzett. Ha kellett, tehermentesítette Moore-t az irányító posztján, bátor betöréseivel bontotta az ellenfél védekezését és a triplavonal mögül is sokszor szerzett demoralizáló kosarakat. Mindezt úgy, hogy amikor Angliából visszatért, talán még maga sem tudta, az ottani "kiképzés" a fehérvári serdülő és ifjúsági évek után mire lesz elég a magyar mezőnyben. De Supola Zoli megállta a helyét, biztosak lehetünk benne, hogy azok között a magyar kosarasok közt tartják számon, akit be lehet vetni a nagy tétért zajló csatákban is.

Supola is marad a bajnokcsapatnál (Fotó: Fási László)

Talán olykor ingatag önbizalmának is jót tett az előző idény, és még határozottabb játékkal tehet hozzá újabb pluszokat a következő Alba szerepléséshez. Mert immár biztos, hogy a 2013/14-es szezonban is Fehérváron pattogtat. Supola Zoltán aláírta újabb egyéves szerződését, ezzel Juhos Levente után a második idei duplázó, aki marad a csapatnál. A magyar mag kialakítása tehát igen szép lendületet vett a héten, alakul az Alba Fehérvár kerete - ezúttal egy saját nevelésű ősfehérvárit jegyezhetünk fel a névsorba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!