Sport

2017.03.24. 17:35

A csütörtökön vereséget szenvedő Alba Kecskeméten javíthat

Székesfehérvár - A hétközi, fehérvári bajnokin csúnya verésbe szaladtak bele az Alba kosarasai, kikaptak a Pécstől. Vasárnap, 18 órakor Kecskeméten szerepelnek.

Horog László

Ez nem esett jól, bár tulajdonképpen benne volt a pakliban. Minden csapat életében akadnak gyenge mérkőzések, a csütörtöki, PVSK-Pannonpower elleni összecsapás feltétlenül ilyen volt. Olyan derbi, amelynek le kell vonni a tanulságait, a meccset gyorsan elfelejteni, és menni előre.

Az idei szezonban egyszer már vesztett hazai pályán az Alba, decemberben, az ünnepeket megelőző utolsó fordulóban, kísértetiesen hasonló körülmények között, akkor a Körmend babrált ki a koronázó városiakkal. Köszönhetően annak, hogy a vasiak elképesztően jól dobtak kintről, a hazaiak pedig gyengén. Most is hasonló történt, a baranyai brigád remek, ötvenszázalékos hatékonysággal tüzelt kintről, a hazaiak pedig 24 százalékkal. Továbbá több labdát szereztek és kevesebbet adtak el, valamint dupla annyi gólpasszt adtak, mint a fehérváriak. Ennek köszönhették a bravúros győzelmet.

A kék-fehérek megérezték Tóth Péter, Burgess és Farr hiányát. Tóthot már megműtötték, a múlt vasárnap, Körmenden nagyszerűen játszó, három, fontos triplát szerző Burgesst rövidesen operálják hazájában. Farr kapcsán nincs ekkora baj, ő azért hagyta ki a hétközi bajnokit, mert csütörtök reggelre belázasodott, rossz volt a közérzete, ezért nem tudta vállalni a játékot.

Justin Edwards volt a fehérváriak legjobbja, 19 pontig jutott a pécsiek elleni csütörtöki mérkőzésen Fotó: Molnár Artúr

Joel Nshimba csak epizodista, ő nemrég épült fel fáradásos törés után, most is lábsérüléssel bajlódik. Még akkor is fájó volt a hazai, kiütéses vereség, ha a gárda magabiztosan nyerte az alapszakaszt, a záró kör előtt 20-5-ös mérleggel áll, a Körmend és a Szolnok szerényebb, 17-8-as mutatóval rendelkezik.

- A Pécs ellen nem játszottunk jól, különösen a védekezésünk volt gyenge, ez okozta a vereséget. A pécsiek jobbak voltak, megérdemelten győztek. Idegesen, kapkodva játszottunk, és a bírókkal a kelleténél jóval többet foglalkoztunk - közölte Dzunic Branislav, a Fehérvár vezetőedzője.

A 9 pontig jutó Winston Shepard csalódottan értékelt.

- Ez most egy ilyen mérkőzés volt, ki kell javítani a hibákat, és előre kell tekinteni. Kecskeméten nyerni akarunk.

Az alföldiek a hétközi fordulóban az Atomerőmű ellen győztek, meglepően magabiztosan, 80-68-ra, jelenleg a tabella 9. helyén állnak.

- Az Alba a legjobb magyar csapat, ennek ellenére győzelemre készülünk. Nekem mindig ünnep, ha ellenük játszik az együttesem, ugyanis Fehérváron születtem, és anno a Gáz utcában kezdtem kosarazni. Ez az anyaegyesületem - mondta Forray Gábor, a KTE vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!