Sport

2017.03.23. 20:40

Meglepően sima baranyai győzelem az Alba ellen

Székesfehérvár - A sokáig az élmezőnyben tanyázó, később középcsapattá szelídülő Pécs látogatott a Gáz utcába. A meccset a vendégek remek játékkal nyerték, 85-67-re.

Horog László

A listavezető fogadta a 7. helyezettet a csütörtöki játéknapon. Az alapszakaszt biztosan megnyerő fehérváriak azzal együtt is optimistán készültek a derbire, hogy az utóbbi napokban két játékosukat elvesztették, Tóth Pétert múlt pénteken operálták, térdében másfél hete, Szolnokon elszakadt a szalag. Bradford Burgess pedig vasárnap, Körmenden dőlt ki, Achilles-ín szakadást szenvedett. Az amerikai légióst hosszasan méltatta a kezdés előtt a műsorközlő, megköszönte a bedobó szolgálatait.

Számára is befejeződött a szezon, Burgess úgy döntött, Washingtonban végezteti el a műtétet, csütörtökön hajnalban haza is repült az Egyesült Államokba. A meccset Veljko Budimir hármasa nyitotta, erre Mohammed felelt, szintén kintről, majd Edwards zsákolt. A folytatásban is ő volt eredményes, a másik oldalon Budimir hármasa, Sejfic duplája ért célba, a vendégek átvették a vezetést (11-13), Keller Ákos helyett Shepard kapott bizalmat Dzunic vezetőedzőtől.

Edwards zsákolása nem jött be, Budimir triplája igen, növelték előnyüket a baranyaiak. Mohammed révén jött közelebb az Alba, sőt, Lóránt kosaraival vezetett is. Sejfic fordított, Dzunic időt kért, az első negyed végén 21-23 állt a táblán. Őrizte kétpontos előnyét a vendég, sőt, Demeter hármasával és Supola duplájával növelte is (23-30), gyengén dobtak a hazaiak, Dzunic időt kért.

A frissen beállt Taylor középtávolról hibázott, távolról már nem, araszolt előre a Fehérvár, a lendületet Budimir látványos hármasa törte meg, aki a folytatásban sem hibázott, 28-36. Jött Mohammed, Csirke pedig időt kért. Nem sikerült a hazai áttörés, a meglepően magabiztosan és higgadtan játszó pécsiek Smith révén még egy triplát elsüllyesztettek, tízpontos előnnyel vonulhattak a nagyszünetre, 35-45.

Shepard 9 pontig jutott a nagyon gyenge napot kifogó Albában Fotó: Molnár Artúr

A második játékrészre merőben más felfogású Alba jött ki, jól kezdtek, Edwards előbb duplát, majd triplát dobott, aztán Lóránt is betalált, 42-45. A sikeres, fehérvári évek után tavaly nyáron Pécsre távozó Supola látványos, kinti kosárral jelentkezett, Mohammed felelt középtávolról. Supola lendületben maradt, valamint Ismet Sejfic is ismét aktivizálta magát, újra ellépett a pécsi alakulat. Supola sikeres büntetőit szintén a gyűrűbe hulló hármasa követte, a korábbinál is nagyobb különbséggel megugrott a Csirke-csapat, 44-56. Dzunic időt kért, Mohammed közelről nem hibázott, ám hazai felzárkózás helyett pécsi remeklés következett, Halász, Sejfic és Antóni pontjai után Harazin is eredményes volt.

A látogatóknak minden bejött, a fehérváriaknak semmi, egyoldalú mederben pörögtek az események, a déliek kintről sem rontottak, a házigazdák közelről sem találtak be. Húsz ponttal ellépett a PVSK (46-66), amire a lelátón ülő egyik hazai drukker mindössze annyit jegyzett meg. "Ezt nem hiszem el.". Valamint hozzátette, innen nagyon nehéz lesz visszajönni a meccsbe. Antóni Csanád nem vesztett lendületéből, a pécsi drukkerek érthetően egyre hangosabban bíztatták kedvenceiket, a lelátó fehérváriak által elfoglalt helyeiről néha füttyszó harsant, a harmadik negyedután alig hihető eredmény, 48-70 virított a táblán.

A záró tíz perc kezdetén Smith három büntetőt dobhatott, mindegyiket sikerrel tette, majd a hazai gólcsendet Markovics törte meg a palánk alól. A vendégek őrizték a húszpontos differenciát, ám a hazai hívek a dobosok vezérletével a szurkolást választották, lankadatlanul buzdították a fiúkat. Smith kosara célba ért, Markovicsé nem, a későbbiekben a rendre biztos kezű Edwards és Taylor is hibázott, öt perccel a vége előtt 55-79-re módosult az állás. Mohammed Markovicsot, Keller Ákos Lórántot váltotta, Smith amit elvállalt, azt hiba nélkül megoldotta.

Edwards kozmetikázott az eredményen, egyedül ő nyújtott elfogadható teljesítményt, a vendégeknél viszont Sejfic, Smith, Budimir és Supola is remekelt. 64-83-nál, két perccel a vége előtt Csirke kért időt, hogy játékosai szusszanjanak. A PVSK meglepő győzelmet aratott a gyenge napot kifogó Alba ellen. Ezt a meccset gyorsan el kell felejteni, 67-85.

Alba Fehérvár-PVSK-PANNONPOWER 67-85

(21-23, 14-22, 13-25, 19-15)

Székesfehérvár, vezette: Győrffy, Söjtöry, Jakab

Alba: Mohammed 14/6, Edwards 19/9, Markovics 6, Lóránt P. 10, Keller Á. 4 Csere: Shepard 9, Keller I. 2, Taylor 3/3,

PVSK: Nelson 1, Supola 10/3, Bíró 2, Budimir 15/15, Sejfic 15. Csere: Smith 20/9, Halász 5/3, Harazin 4, Antóni 5/3, Demeter 3/3



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!