Sport

2017.04.13. 18:13

Diadal, hatalmas csatában - Az Alba Fehérvár hét ponttal verte a bajnok Szolnokot

Székesfehérvár – Végletekig kiélezett küzdelemben az Alba Fehérvár Puebla Plus 82-75-re legyűrte az örök rivális Szolnokot a középszakaszban.

Horog László

A center, Lóránt Péter eltiltása taktikai és szerkezeti változtatásokat is eredményezett a fehérváriaknál, akik két vereség után érthetően győzelmi reményekkel szálltak harcba a tavalyi bajnok Szolnok ellen. A csapatkapitány távollétében Farr kezdett a palánk alatt, villámrajtot vettek a házigazda kék-fehérek, Shepard betörés után, Taylor középtávolról talált be, erre Vojvoda válaszolt. Shepard ismét eredményes volt, Borisov triplával egalizált, 6-6.

Eilingsfeld duplájával már a látogatóknál volt az előny, Farr első kísérletét elhibázta, ám második, távoli kosara már a gyűrűbe hullt, erre Vojvoda reagált azonnal, 9-10. Borisov jóvoltából az alföldiek őrizték szűk előnyüket, aztán Shepard pillanatai következtek, az első negyedet 21-18-as hazai vezetéssel tudták le a felek.

Gyorsan fordítottak az alföldiek, Wittmann hármasa nyomán már 21-25 állt az eredményjelzőn, Dznic kettős cserét hajtott végre, Markovic és Edwards érkezett a parkettre. Tovább növelte előnyét az Olaj, igaz, öt pontnál nagyobb különbséggel nem tudtak ellépni. Farr ls Edwards révén zárkózott az Alba (26-27), ám a vezetést átvenni nem sikerült. Aztán Taylor hármasával mégis, Kmezic Zoran, a vendégek mestere időt kért a második negyed derekán. Shepard látványos, zsinórban szerzett pontjaival már 35-28 állt a táblán, először vezettek megnyugtató különbséggel a házigazdák.

Dzunic Branislav kért időt, két perccel a félidő zárása előtt, aztán Vojvoda jelentkezett triplával, 37-33-nál Dzunic ismét jelezte a zsűriasztalnak, hogy magához rendelné tanítványait. Mohammed pillanatait követően Kmezic kért időt, Keller Ákos előbb a fehérvári palánk alatt kiosztott egy sapkát Vojvodának, majd a másik oldalon pöcizett sikerrel, húszpercnyi játék után 43-38-ra vezettek a házigazdák.

A nagyszünetet követően mindkét oldalon estek kosarak. Borisov és Vojvoda jóvoltából jött közel az Olaj (48-47), Taylort Edwards váltotta, Mohammed irányított, valamint dobott fontos pontokat. Wittmann kifacsart mozdulattal dobott kétpontost, hatalmas, sportszerű harc zajlott a parketten, mindkét oldalon sok hibával. A rendre biztos kezű szolnoki ász, Vojvoda dobásokat rontott, valamint lépéshibát is vétett, ami nem jellemző rá. Őrizte hárompontos vezetését az Alba, de nem tudtak nagyobb előnyt kovácsolni. Aztán Taylor remek passza után Mohammed törte meg a csendet, 54-49-nél Kmezic időt kért. Farr mesteri triplája nyomán duzzadt a különbség (61-51), gyengén dobtak az alföldiek, aztán Pavilicevic zsákolásával érkeztek tízen belülre, három negyed után 63-54-re vezetett a jól játszó Alba Fehérvár Puebla Plus.

Pavlicevic kintről is jól tüzelt, Mohammed pedig középtávolról és büntetőből. Andric és Vojvoda hozta közelebb az olajosokat (66-63), Mohammed megint jókor volt jó helyen, fontos pillanatokban dobott fontos pontokat. Így tett Andric is, tapadt az Olaj a Fehérvárra. Aztán Edwards kétszer becsengetett, 77-69-nél, a zárás előtt négy perccel Kmezic időt kért. Andric négy pontja nyomán Dzunic kért időt, Taylor hármasa célba ért, Shepard betörése is eredményre vezetett, 82-75-nél, a vége előtt fél perccel Kmezic időt kért. Borisov menetrendszerű, kinti dobásai leperdültek a gyűrűről, nagy csatában, megérdemelten nyertek a vendéglátók.

Alba Fehérvár Puebla Plus–Szolnoki Olaj KK 82-75 (21-18, 22-20, 20-16, 19-21)

Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok, 2000 néző, vezette.: Kapitány G., Benczur T., Frányó P. (Gencsev P.)

Alba Fehérvár: Taylor 8/6, Edwards 14/6, Shepard 15/3, Farr 16/6, Keller Á. 8, csere: Mohammed 18/3, Markovics 3, Keller I. -. Vezetőedző. Dznic Branislav

Szolnoki Olaj KK: Pavlicsevics 12/9, Vojvoda 16/3, Borisiv 20/6, Eilingsfeld 2, Andric 13, csere: Wittmann 5/3, Tóth Á. 4, Popovics 3. Vezetőedző: Kmezic Zoran

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!