Sport

2016.03.30. 19:44

Alekszejev Tamara a döntőben

Róma – A női selejtezővel, két magyar hölggyel rajtolt az öttusázók világkupa-sorozatának harmadik versenye az olaszországi Rómában.

Ferencz Balázs

– Még maradt bennem remény az olimpiai kvótaszerzésre, de most már sokkal nehezebb a dolgom. Jó versenyt szeretnék hozni Rómában, nem is helyezésben gondolkodom, hanem, hogy minden számban eredményes legyek – vélekedett a római megmérettetés előtt az Alba Öttusa SE versenyzője, Alekszejev Tamara, aki a kairói vk-n 10. lett, majd két héttel ezelőtt nem jutott a riói világkupa döntőjébe.

– A lövészetet kell leginkább helyreraknom, megpróbáljuk a lehetetlent. Erős a mezőny, de én is erős próbálok lenni – tette hozzá a fehérvári öttusázó, akinek nincs még olimpiai kvótája, de ha értékes ranglistapontokat szerez a viadalokon, akkor is indulási jogot szerezhet a nyári játékokra. Ennek szellemében kezdett a római megmérettetés selejtezőjében. Alekszejev Tamara csoportjában viaskodott a világ- és olimpiai bajnok német Lena Schöneborn, vagy az Európa-bajnoki ezüstérmes francia Elodie Clouvel, de ez nem riasztotta meg a magyar lányt. Az úszást közepes teljesítménnyel tudta le, a 2:20,89-es ideje a 15. helyre volt elég, azonban a vívópáston remekelt. Alekszejev 16 győztes asszót gyűjtött és csak tíz alkalommal szúrták meg, így a vívás előkelő negyedik helyével fellépett az összetett hatodik pozíciójába. A kombinált számban így már nem kellett nagyot rohannia, s a 9. helyen jutott a döntőbe. Zs. Tóth Anna a 19. lett, lecsúszott a fináléról.Csütörtökön a férfiak selejtezőjét rendezik az olasz fővárosban, ahol Székesfehérvárt az AÖSE-s Strobl Krisztián, valamint a Volán Fehérvárból Málits István és a kvótáért harcoló Demeter Bence képviselik.

– A riói világkupán elért 9. helyem után magabiztosabban megyek Rómába – jelentette ki Demeter Bence. – A vívás terén sokat tanultam Rióban. Brazíliában kapóra jött, hogy komolyabb lovaspályát építettek, és kijött a lovastudásbeli különbség. Római emlékeim alapján mondhatom, hogy Olaszországban is sokat számít majd a lovaglás. Az elmúlt két hétben, a vívás és a lövészet terén próbáltunk javítani kicsit. Az idén kiegyensúlyozottan versenyző, s ezáltal a világranglista 7. helyén álló Marosi Ádám nem indul Rómában, de nem marad rivális nélkül a fehérvári legény. – Lehetséges, hogy a már kvótával rendelkező Kasza Róbert lesz az ellenfelem a riói olimpiai indulást illetően. A kecskeméti világkupán szeretnék komolyabbat mutatni, és fontos állomás lesz a moszkvai vb, hiszen a fiúknál még nem lefutott, hogy melyik két férfi versenyző indul az olimpián – mondta Bence.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!