Sport

2017.02.22. 23:30

Állva haltak meg a Titánok

Budapest - Szerda este a jégkorong MOL Liga rájátszásában az életben maradásért játszottak a Titánok a MAC ellen a Tüskecsarnokban.

Szupkai Gábor

A szakadék szélén. Itt érezhette magát képletesen a Fehérvári Titánok csapata, amely a kiesés szélére sodródott hétfői vereségével, és a MAC otthonában kellett volna meghosszabbítania a párharcot. Persze kevésen múlt, hogy ne 2-2-es állásról várják a fehérvári fiatalok a szerda estét, de Kóger István vezetőedző egyáltalán nem csalódott csapatában.

- Lehet hogy furcsán hangzik, mert 3-1-re vezet az ellenfél, és sportember ilyen helyzetben ritkán mondhatja ezt, de én vállalom: elégedett vagyok azzal, amit eddig a csapatom elért. Nincs komoly hiányérzetem. Persze nagyon jó lett volna 2-2-re módosítani az állást, de most nem sikerült, 1-3-ra állunk. Természetesen nem adjuk fel, mindent meg fogunk tenni, hogy szépítsünk, és visszahozzuk a párharcot Székesfehérvárra - mondta a vezetőedző.

Erdély Csanád (fehérben) szerezte a Titánok egyetlen gólját, ám ez kevés volt az üdvösséghez
Fotó: Kricskovics Antal

Tényleg nincs miért magyarázkodni. Hiába vezet a MAC látszólag fölényesen, mégis ez az egyik legkiélezettebb párharc. Az eddigi négy meccsből háromszor nem született döntés a rendes játékidőben, kétszer hosszabbításban, egyszer büntetőkkel ért véget mérkőzés. A Titánoktól a bemelegítés során, mindenre felkészülve, Kocsis Ferenc és Kiss Patrik szorgalmasan gyakorolta is a büntetőket. A jégfelújítás előtt pedig jó volt látni, ahogy a tavaly még fehérvári Vokla Roland, viccelődve gyűjtötte be a korongokat Imre Patrik és Szabó Bence segítségével.

A Titánoknak viszont sok okuk nem volt mosolyogni. Alig telt egy perc, máris a kapujukban pihent a korong. Talán ha Orbán Attila kicsit határozottabb, elkerülhető lett volna a hidegzuhany, mindenesetre Jon Booras révén előny a MAC-nál, 1-0. Sajnos a folytatásban is inkább a fővárosiak tudtak volna változtatni az eredményen. Somogyi Balázs és Terbócs is megforgathatta volna a kést a Titánokban, amire viszont csupán egy távoli Láday bombával replikázott a Fehérvár. A harmad végén osztották ki az első két percet a játékvezetők, sajnos a Titánoktól szórták ki Reiszt. Majd egy perc múlva a fegyelmezetlen Láday csatlakozott hozzá a picinyke helységben. A kettős előnyt pedig nem hagyta kihasználatlanul a fővárosi gárda, az arany sisakos Nagy Gergő bombázott a bal felsőbe, 2-0.

Az első szünetben Kóger István elsuttoghatta a varázsszavakat, mert egészen más lelkiállapotban jöttek ki a jégre a Titánok. Ráadásul következett az első fővárosi büntetés is, aminek során Erdély Csanád erőnek erejével betuszkolta a korongot Bálizs kapujába, 2-1. Sajnos sokáig nem volt oka örülni Kóger Istvánéknak, Kovács Csaba betalált, 3-1. A harmad második felében mindkét együttes gyakorolhatta a létszámfölényes játékot, de van még hova fejlődni, egyik gárda sem élt a lehetőséggel.

A záró húsz percben helyzetek mindkét kapu előtt, de gól nem esett, Kóger István három és fél perccel a vége előtt időt kért, és lehozta Rajnát, de ezúttal ez sem segített. A MAC 3-1-re nyert és 4-1-es összesítéssel ment tovább.

MAC Budapest-Fehérvári Titánok 3-1 (2-0, 1-1, 0-0)

Tüskecsarnok, 1200 néző, Vezette: Németh M., Kincses

MAC: Bálizs (Arany) - Kovács B., Olson (1), Nikiforov, Booras 1, Jubinville (1) - Pozsgai, Mestyán, Somogyi, Nagy K., Nagy G. (1) - Ruikka, Vokla, Keresztur, Könczei, Kovács Cs. 1 - Schmál, Silló, Tóth R., Roczanov, Terbócs (1). Vezetőedző: Majoross Gergely.

Fehérvár: Rajna (Scola) - Krogh, Szabó B., Reisz, Kocsis, Sárpátki - Imre, Láday, Erdély 1, Vas, Kóger (1) - Reiter A., Szabó D., Pillók, Hamvai, Shupe - Orbán A., Kiss P., Balogh B., Szász, Sofron Á. Vezetőedző: Kóger István. Kiállítások: 4 perc, illetve 10 perc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!