Sport

2017.02.08. 21:55

Álmokból nincs hiány - Nagy Ákos viszont nem csak álmodozik, tesz is értük

Székesfehérvár - Az Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia nem szűkölködik tehetségekben. Nagy Ákos is közéjük tartozik.

Szupkai Gábor

Az édesapja jégkorongozott és már gyermekként is vitte magával a meccseire. Tizenkét évesen próbajátékra jött Győrből Fehérvárra, és Kercsó Árpád azt mondta neki, augusztusban jöjjön vissza az edzőtáborba. Eljött és azóta is a csapatnál van. Nagy Ákos tavaly oroszlánrészt vállalt abból, hogy csapata két bajnoki címet is besöpörjön. Két döntőben fűződött a nevéhez a végső győzelmet jelentő találat.

- Idén magasabb korosztályban játszom, ami rengeteget segít a fejlődésben. Idősebbek ellen játszunk, tehát nehezebb dolgunk lesz ha szeretnénk megismételni a tavalyi teljesítményünket. Technikailag nem képzettebbek, viszont fizikailag erősebbek.

Nagy Ákos (kékben) a tavalyi bajnoki döntőn őrületbe kergette a MAC Budapest védelmét
Fotó: Molnár Artúr

- Mikorra tervezi, hogy a MOL Ligás csapatban is bemutatkozik?

- Idén már egyszer elutaztam velük Debrecenbe, ahol szerepet sajnos nem kaptam, de ott voltam a csapattal és ez nagyon jól esett. Ezek alapján jövőre mindenképpen szeretnék jégre lépni a MOL Ligában. Viszont ennél is nagyobb élmény volt, mikor az edzőm Clint Thornton üzent, hogy el tudnék -e menni EBEL edzésre, mert nincsenek elegen az edzéshez.

Először azt gondoltam csak viccel. Pont én? De végül nem értem le időben mert az edző későn szólt. Viszont megígérte, hogy lesz még alkalmam, és rá egy hónapra újra hívott, hogy reggel 10-re kell mennem. Mikor bementem az öltözőbe, meg se tudtam szólalni a megilletődöttségtől.

- A korosztályos válogatott megmérettetésekről is lehetnek kellemes emlékei.

- Nekem ez a mostani Magyarországon rendezett, decemberi világbajnokság volt a harmadik vb-m. Ott voltam három éve Debrecenben amikor nem sikerült a bentmaradás. Másodszor Asiagóban szerepeltem az U18-as világbajnokságon, ahol viszont feljutottunk a Divízió 1/A-ba, ami szintén nagy élmény volt, hiszen itt nyertem először vb-t. Viszont a decemberi feljutás ezt is felülmúlta, amíg élek, nem felejtem el. Nekem ráadásul szerencsém van, mert idén szerepelhetek még az U18-as világbajnokságon, és küzdhetünk a bentmaradásért.

- Kik a nagy példaképei?

- A magyarok közül Sofron István és Kóger Dániel. Mikor az EBEL csapatnál előbbivel együtt mentünk a kapura, az csodás volt. A külföldiek közül Patrick Kane és Jonathan Toews. A stílusom utóbbira hasonlít, ő egy dolgosabb játékos.

Mondja ezt egy olyan jégkorongozó, aki két nap alatt két bajnoki finálét döntött el a góljaival.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!