Sport

2017.07.11. 18:55

Amatőrként is profi mentalitás jellemzi az Enthroners irányítóját

SZÉKESFEHÉRVÁR Már csak egyetlen győzelem hiányzik a Fehérvár Enthroners amerikaifutball-csapatának a hibátlan szezonhoz és a feljutáshoz.

Szupkai Gábor

A bajnokság legelején az esélylatolgatások során a Miskolc és a Debrecen úgy érezte, ők ketten lesznek a Divízió I döntőjének résztvevői. Nos, itt is bebizonyosodott, hogy az asztal mellett lehet fantáziálni, de bizonyítani a pályán kell. Ezt pedig az Enthroners irányítója, Erős Márk alá is tudja támasztani, hiszen végül a Fehérvár Enthroners és a Budapest Eagles játszik a Pannon Bowlon.

- Próbáltuk kizárni ezeket a nyilatkozatokat, és sokat nem adtunk arra, hogy ők mit gondolnak a mi esélyeinkről. Szerencsére mi tisztában voltunk azzal, nem ők döntik el, hogy mi lesz a végeredmény. Mi pedig felmentünk a pályára és csattanós választ adtunk. Nem tudtunk persze mi sem biztosat, hiszen nem ismertük az ellenfeleket, de tettük a dolgunkat, és végül hoztuk a meccseket - mondta az irányító.

Erős Márk (labdával) keze, reméljük, sokszor elsül majd a szombati Pannon Bowlon Fotó: Molnár Artúr

Persze adódik a kérdés, mitől volt jobb a Fehérvár a többieknél. Mi az Enthroners-titok?

- Az eredmények simának tűnnek, de az 50-0-s meccsek is nagyon kemények voltak. Mert ott ki kell harcolni, hogy a másik csapat ne akarjon úgy hajtani, hogy tartson az ütközésektől. Talán az lehet a különbség, hogy kitartóak vagyunk. A mieinknek minden napját kitölti az amerikai futball. Aki ott van az edzéseken, nem csak a tréningeken készül, hanem rak bele valami pluszt. A szabadidőnkben is ezzel foglalkozunk, kondiba járunk, elemezzük a meccseket, építjük magunkat. A többieken is egyre jobban látom, hogy tényleg minden másodpercben beleadnak mindent, ők is egyre inkább életformának tekintik ezt az egészet, ott vannak minden edzésen. Ilyen csapattársak mögé még nagyobb lelkesedéssel és elszántsággal áll oda mindenki.

A tavalyi fináléban vereséget szenvedtek az Eagles ellen, viszont a szezonban kétszer is sikerült megverni a fővárosiakat. Most vajon mire számíthatunk?

- Remélem, az utóbbi két meccset másoljuk majd, hiszen azokon nyertünk. De a viccet félretéve, a tavalyi döntőhöz képest teljesen más lesz. Mi rengeteget fejlődtünk tavaly óta, bővült a keretünk, ráadásul olyan játékosokkal, akik pluszt adnak a csapatnak. Nagyon meg akarjuk verni az Eaglest, hiszen tőlük kaptunk ki utoljára a tavalyi fináléban, és nagyon nem szeretnénk újra átélni, hogy ők ünnepelnek a First Fielden. De az biztos, hogy a két legjobb játssza a döntőt. Ők is megvertek mindenkit. Persze rajtunk kívül.

Most még természetesen a szombati döntő jár a fejekben, arra koncentrál mindenki, de az álmokban már korábban megjelent a legmagasabb osztály, azaz a HFL.

- Kitölti az életemet ez a sport. Rengeteg áldozatot hoztam érte és ha már ilyen háttér áll mögöttem, az országon a legjobb körülmények között készülhetünk, az a minimum, hogy magas szintet hozok. Rövidesen pedig szeretnék válogatott irányító lenni. De most cél a szombati győzelem, a feljutás, ami jövőre egy Dunaújváros elleni rangadót is jelentene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!