Sport

2016.11.07. 20:10

Angyalok hokitornája - Ez a torna nagy kihívás volt számunkra

Dunaújváros - A dunaújvárosi Angels Női Jégkorong Sportegyesület ötcsapatostornát rendezett október 29-30-án a Dunaújvárosi Jégkorongcsarnokban. A házigazda Angels a másodk helyen végzett.

Az Angels NJSE csapatának ez a kupa a csapatösszefogásról szólt. Mindenki odatette magát. A régebb óta játszó játékosok lemondtak a játékról és a háttérben segítették a fiatal, rutintalanabb játékosokat.

Ez a torna nagy kihívás volt számunkra, hiszen még hasonlót sem rendeztünk. A csapat és a játékosok fejlődését a megfelelő szintű versenyeztetés segíti elő, és a hangsúly a megfelelő szinten van. Körülbelül két évvel ezelőtt újjászerveződött a csapat és az elnökség. Sok új játékosunk van, akik nem a korosztályos fiú utánpótlás csapatokból kerültek az Angels NJSE-hez, hanem teljesen kezdőként vagy más, vidéki csapatból átigazolva érkeztek hozzánk. Az ő fejlődésüket egyelőre nem a női bajnokságban szereplő, tíz éve jégkorongozó lányokból álló csapatok elleni mérkőzés szolgálja, hanem az ilyen tornák.

A szervezői oldalról igazi összefogást tapasztaltam, hiszen az idősebb játékosok látták el a két Angels-csapat irányítását, támogatását, biztatását és sportszakmai vezetését is. Ezzel példát mutattak a fiataloknak. Ez egy teljesen másfajta hozzáállás és összefogás a csapattagok részéről, mint amivel edzéseken, bajnoki mérkőzéseken találkoztak, ezért is gondolom mindenképpen építő jellegű volt mindenki számára. Örülünk, hogy magyar résztvevők mellett egy roppant pozitív, jó felkészültségű szerb csapatot tudtunk vendégül látni. Egyesületünk elmúlt két éve a dunaújvárosi önkormányzat anyagi támogatása nélkül elképzelhetetlen lenne. Így a fejlődésünk azóta folyamatos, idén, szezon elején háromnapos edzőtábort tudtunk szervezni a csapatnak itt helyben, Dunaújvárosban, mivel itt minden körülmény és feltétel adott a felkészüléshez, versenyzéshez.

Jó kapcsolatot ápolunk a Dunaújvárosi Acélbikák egyesületével, élvezzük támogatásukat, segítségüket mind a jégbeosztásnál, mind a technikai problémák megoldásánál. Sosem célokat akarok megfogalmazni, mert annak vége jellege van, hanem feladatokat. A legfontosabb feladatunk most az, hogy mindig fejlődjünk lépésről-lépésre, nem kell kettőt lépni, még ha úgy érezzük is néha, hogy több lépés hátrányban vagyunk másokkal szemben, ennél fontosabb a kiegyensúlyozott, tervszerű fejlődés.

Mi itt közösen építünk valamit, aminek minden egyes csapattag, edzők és segítők a részese és ha rövidtávon a bajnoki tabellán számszerű eredménye nem is lesz ennek a munkának, de hosszú távon komoly egyesületté szeretnénk válni. Szeretnénk egyszer a sportszakma és támogatók, a jelenlegi társadalmi szerepvállaláson túl meglátnák majd csapatunkban az értéket, a szakmai munka minőségét, és a lányok tehetségét. Néhány mondat az Angyalok vezetőjétől, Kováts Andrástól.

A torna végeredménye: 1. KMH A Budapest, 2. Angels White, 3. Serbian Girls, 4. Angels Dark, 5. KMH B Budapest.

Legjobb játékos: Gengeliczky Dorottya (KMH A).

Legjobb kapus: Veres Szintia (Serbian Girls).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!