Sport

2017.09.03. 21:05

Csákvár-Siófok: Döntetlen a szakadó esőben

CSÁKVÁR Két góllal is vezetett, végül mégsem szerezte meg a három pontot az Aqvital FC Csákvár a Siófok elleni, hazai bajnokin.

Horog László

Aqvital FC Csákvár- BFC Siófok 2-2 (0-0)

Csákvár, 500 néző, vezette: Zierkelbach Péter

Csákvár FC: Horváth D. - I. Horvat (Bokros Sz., 80.), Tar, Kovács G., Nagy Zs. - Mészáros D., Sándor Gy. - Magyari (Daróczi, szünetben), Polonkai (Papp M., 72.), Oldal - Jelena. Vezetőedző: Szanyó Károly.

BFC Siófok: Balajcza - Szilágyi Z., Lorentz, Fehér Zs., Hidvégi - Gál M., Lázár Zs. - Kozma R. (Tamaskó, 65.), Tóth B., Kovács D. - Szabó B. (Elek B., 72.). Vezetőedző: Disztl László.

Gólszerző: Oldal (1-0) a 48., Jelena (2-0) az 52., Gál M. (2-1) a 74., Elek B. (2-2) a 93. percben.

Két, nem túl jó passzban levő együttes találkozott a Vértes lábánál, a balatoniak az első bajnokijukat 1-0-ás győzelemmel abszolválták a Sopron ellen a déli parton, aztán zsinórban öt vereséget szenvedtek. Így is jobban álltak a csákváriaknál, akik az új szezonban még nem érezhették meg a győzelem ízét. Érthetően mindkét klubnál komoly erősítésekbe kezdtek az átigazolási időszak utolsó napjaiban, az átigazolásokért felelős alkalmazottaknak akadt munkája bőven. A vendéglátóknál ezúttal mutatkozott be Nagy Zsolt, Ivor Horvat és Polonkai Attila, a siófoki vendégeknél is akadtak új fiúk. A gyenge bajnoki eredmények hatására Disztl László szakvezető a régiek közül sem vetett be mindenkit, akadtak korábbi kulcsemberek, akik ezúttal a keretbe sem kerültek be.

Sándor György (kékben) tör kapura a Siófok ellen
Fotó: Koppán V.

Először csak szemerkélt, később szakadt az eső, Magyari szabadrúgása megpattant a védőkön, alig szállt fölé. Balajcza mutatott be két bravúrt, a hazaiak voltak mezőnyfölényben, de az első félidőben gólt nem szereztek.

Fordulás után gyorsan kettőt is, úgy tűnt, megszerzik első győzelmüket, de az utolsó negyedórában feltámadó és szervezetten futballozó Siófok egy pontot megmentett. Az egyenlítő találat a lefújás előtti pillanatokban született, baloldali beívelés után a húsz perccel korábban becserélt Elek csúsztatott a hálóba.

Szanyó Károly: - Megnyert meccsen veszítettünk el két pontot. Sokkal jobban kellene figyelnünk a szabad- és szögletrúgásoknál.

Disztl László: - Örülök az egy pontnak. Nagyot küzdöttünk, sokat dolgoztunk egész mérkőzésen. A hajrában megérdemelten egyenlítettünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!