Sport

2016.10.17. 19:05

Aranyérmek a tarjáni viadalról

Tarján - A Tatabánya melletti Tarjánban huszadik alkalommal rendezték a hagyományos kyokushin karate versenyt, amelyen az Alba Regia SC sportolói is indultak.

Horog László

A rangos seregszemlén a gyermek és serdülő korcsoportok küzdelemben, a teljes utánpótlás korosztály pedig katában, azaz formagyakorlatban mérte össze tudását. A versenyen mintegy 250 fő indult a két kategóriában.

A felső sorban Édes Eszter; Hekkel Zsolt; Fehérvári Ádám, Bócz Gabriella, alsó sorban Kollár Bálint, Dvéri Maja; Molnár Martin Fotó: A szerző

A megszokott, hagyományos nagy számban szereplő magyar versenyzőkön kívül három horvát klubból is indultak sportolók. Az Alba Regia SC versenyzői a versenyen hét versenyzővel képviseltették magukat, két győzelmet arattak. A fehérváriak az alábbi eredményeket érték el:

Ifjúsági női kata: Édes Eszter 3. hely

Serdülő férfi 70 kg: Hekkel Zsolt 1. hely

Serdülő férfi kata: Fehérvári Ádám 1. hely

Serdülő női 48 kg: Dvéri Maja 2. hely

Serdülő női +58kg: Bócz Gabriella 3. hely

Gyermek 2. korcsoport, 35 kg: Kollár Bálint 3. hely

A versenybíróság a legtechnikásabb férfi versenyzői címet a 13 esztendős Hekkel Zsoltnak ítélte, aki hat esztendeje karatézik.

- Látványos küzdelmek, nagy harcok jellemezték a viadalt. Elégedett vagyok az elért eredményekkel - mondja Kovács Ferenc vezetőedző.

Az albások évente 8-10 viadalon vesznek részt, a hétvégén Budapesten, egy nemzetközi viadalon indulnak, hét sportolóval. Kovács Ferencnek a versenyzők felkészítésben a 4. dannal rendelkező Kapás Zoltán, valamint az Európa-bajnoki címmel rendelkező, 3. danos, rövidesen anyai örömök elé néző Kardos Kovács Mónika segít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!