Sport

2015.08.24. 14:20

Aranyérmeket hoztak Tamásiból a súlyemelők

Székesfehérvár - A Tiger SE ifjú súlyemelői folyamatosan szállítják a jó eredményeket, ezúttal Tamásiban gyűjtöttek érmeket a Tam-Bau-kupán.

Bobory Balázs

Tamásiban rendeztek színvonalas sporteseményt, amelyen a Tiger SE versenyzői mutathatták be tehetségüket.

Zsolnai Máté hat fogásból mind a hat jó volt a maximum 90 elérhető pontból 89 ért el , és ez aranyérmet jelentett. Kellner Martin szintén hat jó fogással, nagyon szép gyakorlat-kivitelezésére maximum 90 pontot kapott, amivel súlycsoport aranyérmet és a korcsoportja (fiú-lány) abszolút bajnoki elsőségét is megnyerte. Tudni kell, hogy 12 éves korig nem a minél nagyobb súlyemelése a mérce hanem a kivitelezése alapján pontoznak a bírók.

Felnőtt versenyzőként Szuromi Tímea a Tam-Bau-kupán debütált súlyemelő sportágban, korábban profi erőemelőként többszörös magyar-, valamint Európa- és világbajnok volt. A Tiger SE-ben közel egy éves közös munka után megérett a bemutatkozó versenyre, ahol 160 kg összetett (73 kg szakítás, 87 kg lökés) ezüstérmet szerzett. Nagyon biztató a további eredményeket illetően, hogy Szuromi 6 jó fogással, és mindkét fogásnemben egyéni csúccsal zárta a versenyt. A cél kilenc hét múlva a magyar bajnoki cím megszerzése és világbajnokságon való részvétel. A Tiger SE egy fitness teremmel közös koncepció alapján még szélesebb alapokra szeretné helyezni a sportolás lehetőségét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!