Sport

2016.02.10. 16:34

ARAK: 11 érmet szereztek az atléták

Székesfehérvár - A fővárosban rendezték az idei újonc és serdülő atlétikai fedett pályás országos bajnokságot. Az ARAK 11 érmet szerzett.

Silye Sándor

A győztes Endrész Klaudia középen, előtte edzője, Házi Éva

Az ARAK utánpótlás korú atlétái a 11 éremből 5 arannyal büszkélkedhetnek. A legkiemelkedőbb a lányok távolugrásában Endrész Klaudia volt. Házi Éva tanítványának 586 centiméteres teljesítménye nemcsak egyéni csúcs, de fedett pályán a valaha ugrott legjobb eredmény! Bajnoki címet ünnepelhetett a Molnár Ferenc edzette Kovács Mátyás is 300 méteren. A futó és távolugró arany mellett a rúdugró szakág is begyűjtötte első egyéni bajnoki címét! Babos Rita és Skoumal Péter versenyzői álltak a dobogó mindhárom fokán, Kiss Alexander, Csetényi Zsolt, Erős Áron sorrendben. A serdülő rúdugró Tímár Gergő ezüstérmes lett. Halász Géza tanítványa, Mohai Regina is második 300 méteren. Az ARAK-os váltók között az újoncok mezőnyében a lányoknál a Mohai, Gimesi, Kiss, Gombolai, a fiúknál a Csornai, Csetényi, Bolla, Klauzer összeállítású kvartett lett Magyarország legjobbja. A serdülő fiúk sem lazsáltak, a Kovács-Gombolai-Visi Szabolcs-Visi Zoltán csapat a második, akárcsak a lányok, de őket pályaelhagyás miatt kizárták. Bronzéremre váltotta tehetségét ötösugrásban Klauzer László is.

Az ARAK Akadémia még 16 darab 4-8. helyezést is a magáénak mondhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!