Sport

2016.08.25. 20:10

Aranyos sárkányhajósok: jól szerepelt a Dragon Aqua SE az Európa bajnokságon

Székesfehérvár - Rómában rendezték meg a XII. Sárkányhajó Európa bajnokságot. Ezen nagy sikerrel szerepeltek a magyarok.

Silye Sándor

Az Európa bajnokságon Fejér megyét a Dragon Aqua SE 58 fővel képviselte a 188 fős válogatottban. Elsőként vett részt magyar csapat a 60 év felettiek, a silver senior korosztályban, ahol bronzérmet sikerült szerezniük a hosszútávú futam során. A Dragon Aqua SE tagjai közül Uzsaly Beatrix, Haralyi László, Kiss Gábor, Kovács 2 Zoltán, Sípos Árpád és Somogyi István lapátoltak a címeres mezben.

Kiemelkedő teljesítményt nyújtottak az U18-as korosztályban induló fiatalok, akik mindhárom versenyszámban Európa bajnokok lettek. A dragonosok: Kovács Boglárka Lili, Merkovics André, Kovács Márton, Baráth Lili, Csonka Mátyás, Jójárt Réka, Orbán Patrik és Sümegi Liliána.

Sima és fodrozódó vízen egyaránt kiválóan szerepeltek a magyar és a székesfehérvári sárkányhajós versenyzők Rómában Fotó: Abonyi Attila

Európa bajnok lett Kovácsné Ferge Lenke, Lenkei Csilla és Merkovics Orsolya is, akik a női 2000 méteres kishajós senior A korosztályban (40 év felettiek) vívták ki a bajnoki címet. Ezen felül Kristályné Király Andreával kiegészülve szereztek még 2 ezüstérmet 200 illetve 500 méteren. A senior B (50 éve felettiek) női együttes háromnegyedét a Dragon Aqua hölgyei alkották, mindhárom távon bronzérmesek lettek. A standard hajók versenyében a senior A (40 év felettiek) korosztályban az 500 méteres versenyszámban Kovácsné Ferge Lenke, Lenkei Csilla mellett Kovács Zsolt, Kristály Ernő és Cseh Péter nyakába is aranyérem került, akik a 2000 méteres futam során egy ezüsttel is bővítették.

A legnépesebb kategóriában, a premier kategóriában a lányok jutalma két ezüst és egy bronzérem volt. Itt Badacsonyi Zsófia, Berényi Zsanett, Németh Réka, Nagy Helga és Szabó Dóra Andrea képviselte a Dragont. A premier openben is bronzéremmel zárt a magyar csapat, ahol Varjas Dániel, Varjas Bence, Kepka György, Schnaider Dávid és Séllei Csaba képviselte a megyét.

A vegyes legénység (8 lány és 12 fiú) a hosszútávon gyűjtött be egy ezüstérmet. A Dragon Aqua SE a legnagyobb létszámmal a senior B kategóriában szerepelt, itt a kapitány Ozsváth Zoltán volt. Az open csapat két bronz-éremmel, a vegyes csapat két ezüstéremmel térhetett haza. A csapat tagjaiok: Csukáné Tarnói Katalin, Erdélyi Ildikó, Némethné Gregor Judit, Somogyiné Katona Márta, Színné Szopori Erika, Gelencsér Mária, Vargáné Kovács Klára, Vermes Erika, Vincze Klára, Bartos Zoltán, Czikk Zoltán, Csuka Ákos, Dr.Erdélyi Csaba, Gelencsér János, Grisinkov Andrej, Kovács Antal, Kovács Ernő, Kovács Zsolt, Mészáros József, Németh Attila, Ozsváth Zoltán, Sallai Csaba, Sándor Gábor, Tóth Attila, Varga Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!