Sport

2015.09.01. 12:09

Indul az argentin kaland a fiatal öttusázóknak

Székesfehérvár - Négy székesfehérvári fiatal öttusázó részvételével szerdán elrajtol az év utolsó megmérettetése, az ifjúsági A világbajnokság.

Ferencz Balázs

Argentína fővárosában, Buenos Airesben a női selejtezőkkel kezdődik az ifi A öttusa világbajnokság. A magyar versenyző-delegációt Boros Alexandra, Palkovics Karolina, Simon Sarolta, Varga Eszter, Zs.Tóth Anna, Burcsik Barnabás, Kardos Bence, Mikó Domonkos, Salga Gergő alkotják, akik közül két höly és két fiú is fehérvári.

Az Alba Öttusa SE sportolói már rögtön az első napon érdekeltek lesznek. A szemtelenül fiatal, de rendkívül tehetséges Varga Eszter egyéni indulóként próbálja beverekedni magát a pénteki döntőbe.

- Megvan a saját kis felépített célom, hogy melyik számban mit szeretnék elérni. Reális célok, amiket kitűztem, de nem szeretném, hogy ez nyomasszon - vázolta elvárásait a 17 esztendős hölgy. - Az egyéni legjobb időmet szeretném megúszni Argentínában. A lövészeten javítani szeretnék az összidőn, gyorsabbnak kell lennem a lőállásban. Szeretném, hogy végre úgy kijöjjön a futás, ahogy azért megdolgoztam. Idén sajnos még egy versenyen sem sikerült úgy futnom, ahogy szerettem volna. Egy felszabadult, jó érzésű vívást szeretnék produkálni a selejtezőben és a döntőben is.

Az egyesület másik ifi vb-n érdekelt indulója, Palkovics Karolina csak váltóban indul Buenos Airesben, de ez szinte már specialitása, hiszen idén a junior Eb-n arany-, a vb-n bronzérmet szerzett Ormándi Rebekával váltózva.

- Szeretnék az ifi-váltóval is egy érmet elhozni, és remélhetőleg ez sikerül is, ha a mellettem versenyző társsal mindketten jó napot hozunk. vélekedett a 18 éves öttusázó. Eddig mindig jól sikerült a verseny, ha váltóban indultam. Bizakodó vagyok, hogy az ifi vb-n sem lesz ez másképp.

Palkovics Karolina (b) váltóban érmet nyerne, Varga Eszter idei legjobb versenyére készül
Fotó: Koppán Viktor

A világbajnokságot záró vegyesváltó összetételéről csak a verseny helyszínén dönt a Kállai Ákos vezette szakmai stáb, így az utazás előtt Karol sem tudta, hogy kinek az oldalán viaskodik.

- Mindig jobb és jobb eredményt szeretnék elérni, de úgy érzem, ha a legjobb formámat hozom akkor az elég lesz az éremhez. Nem kell csodát tenni, csak hozni a formát. Bár, ez nem lesz könnyű, mert a szezon során kicsit megfáradtam, de az utolsó versenyre oda szeretném tenni magam - bizakodott Palkovics Karolnia.

A még csak elsőéves ifikorosztályú Varga Eszter is önbizalommal felvértezve utazik.

- Nagyon jó állapotban vagyok, az Eb után pihentem egy hetet, majd egyedül edzettem. Nagyon szenvedtem az első héten, kicsit nyűgös is voltam a tréningek közben, de aztán átlendültem a holtponton. Jó erőben vagyok.

Eszterke - ahogy mindenki hívja - még nem rutinos versenyző a nemzetközi mezőnyben. Két háromtusa Eb-n van túl, de ambíciói megingathatatlanok.

- Olimpiai bajnok leszek. Hosszú távra tervezek ebben a sportban. Szeretném fokozatosan és jól felépíteni a karrierem - jelentette ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!