Sport

2017.01.23. 17:26

Árpádos lányok diadala - Három iskola futballcsapata viaskodott a döntőben

Székesfehérvár - Az Árpád Szakképző Iskola lánycsapata nyerte a városi középiskolák alapfokú kispályás labdarúgó-bajnokságát.

Ferencz Balázs

A Videoton FC műfüves csarnokában a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium, a Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola, valamint a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Árpád Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma lánycsapatai küzdöttek a 2016-17-es bajnoki címért.

A hármas döntőben körmérkőzéses rendszerben mérettettek meg a középiskolás lányok. A bajnokságra összesen nyolc együttes adta le nevezését, a csoportkörből hat alakulat jutott az elődöntőbe, hogy aztán a fináléban hárman maradjanak.

A kétszer 10 perces találkozókon az Árpád Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma csapata mindkét találkozóját büntetőkkel nyerte meg, s ez is elég volt ahhoz, hogy és elhódítsa a bajnoki címet. A kiélezett küzdelemben az ezüstérmet a telekis lányok szerezték meg, míg a harmadik helyen a tópatis hölgyek végeztek.

 

Az eredményhirdetés előtt gyertyagyújtással és egyperces néma főhajtással emlékeztek a csapatok a veronai buszbaleset áldozataira. Az érmeket Östör Annamária tanácsnok, Magony Tamás, a Sportiroda munkatársa és Csrepka Tamás a Videoton edzője adták át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!