Sport

2016.01.11. 20:47

Asztaliteniszben Csákvár a jobb - A vendégek nyerték a megyei rangadót a Honvéd Szondi György SE ellenében

Székesfehérvár - Egy megyei rangadó minden sportágban különös jelentőséggel bír. Fejér megye asztaliteniszben is rendelkezik ilyennel.

Szupkai Gábor

A 2016-os év elején, ha csak az NB I Nyugati csoportjának tabelláját nézzük, a Honvéd Szondi György SE és a Publó-Csákvár TC mérkőzésén mindenképpen utóbbi volt az esélyes. Persze ennél mindig bonyolultabb a helyzet, főleg ha két nagy rivális feszül egymásnak, és nem volt ez másképp a hétvégén sem. A párosokat követően nem is dőlt el semmi, mindkét csapat egy-egy győzelmet könyvelhetett el, következhettek az egyesek. Leskó Márk simán nyert 3-0-ra Engelmann Zsolt ellen, erre volt válasza a Szondinak, és Domokos Győző 3-1 arányban múlta felül Imecs Ernőt. Ezután három győzelem következett sorozatban a csákváriaktól, Turbók Attila, Daru Zsolt és Imecs Ernő révén, Slett József, Szabó Attila és Engelmann Zsolt voltak a legyőzött felek. Ezzel 5-2-re vezetett a Csákvár. A következő összecsapáson Domokos ismét egy diadallal hozta közelebb a fehérvári csapatot, ám a vendégek innen ismét két mérkőzést hoztak le győztesen, majd ezt követően folyamatosan tartani tudták a különbséget és végül 11-7-re győztek a Publó-Csákvár TC játékosai.

Leskó Márk volt a csákvári csapat legeredményesebb játékosa. Fotó: Molnár Artúr

A Szondi részéről Engelmann Zsolt, Slett József és Szabó Attila egyaránt két sikerrel zárta a napot, valamint a Szabó Attila-Volsik Tibor dr. páros győzelmével alakult ki a csapat eredménye. A csákváriaknál Leskó Márk négyszer hagyta el győztesen az asztalt, Daru Zsolt három diadalt aratott, és Imecs Ernő is két sikeres mérkőzést tudhat magáénak. A vendégek még a Daru Zsolt-Turbók Attila párosnak köszönhetően is begyűjtöttek egy pontot, így alakítva ki a végeredményt.

A Csákvár szombaton 11 órakor a Budaörsöt fogadja, míg a Szondi a KSI-hez látogat a következő fordulóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!