Sport

2016.04.28. 19:21

Átadták az új központot

Székesfehérvár - A Ligetsoron átadták a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének új, modern edzőközpontját.

Horog László

Nem csak a fehérvári, az egyetemes magyar kosárlabdázást is szolgálja ezentúl az impozáns MKOSZ-terem, ami 900 milliós beruházás kapcsán épült a Ligetsoron.

Átadták az MKOSZ székesfehérvári edzőközpontját, a rendezvényen zsákoló bemutatót tartottak Fotó: Koppán Viktor

Az ünnepélyes megnyitón elsőként a kivitelező cég, a Wing Zrt. vezérigazgatóhelyettese, Gerő János beszélt az építkezés fázisairól, majd a cég amerikai első embere, Noah Steinberg méltatta az építkezés szereplőit.

Kamil Novak, az Európai Kosárlabda Szövetség ügyvezető igazgatója is elismerően szólt az edzőközpontról. Az MKOSZ elnöke, Szalay Ferenc megköszönte mindenkinek a támogatását, aki hozzájárult a közel egymilliárdos komplexum létrejöttéhez. Elmondta, a szövetség főtitkára, Bodnár Péter volt az építkezés motorja, s az elnökség tagjai is sokat tettek. Hozzátette, a magyar sport stratégiai ágazat, a társasági adón keresztül jelentős fejlesztések valósulhatnak meg.

Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András külön köszönetét fejezte ki a Szalay Ferenc vezette honi szövetségnek, valamint a beruházásban kulcsszerepet vállaló, Kelemen Kálmán irányította Hungrana Kft.-nek. Nélkülük az MKOSZ-terem nem valósulhatott volna meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!