Sport

2017.07.25. 20:35

Átalakult a gárda - Reményt keltő ősz elé nézhet a csákvári együttes

CSÁKVÁR Már a finomhangoláson van a hangsúly az Aqvital FC Csákvár csapatánál, vasárnap ugyanis megkezdődik az NB II-ben is a pontvadászat.

Káldor András

A kék-sárgák nyáron kinevezett vezetőedzője, Szanyó Károly az elmúlt hétvégén tesztelhette utoljára csapatát, hiszen július 30-án, vasárnap már a bajnoki pontokért küzdenek játékosai az MTK ellen. Az utolsó felkészülési mérkőzésüket az NB III Közép-csoportjában, az előző idényben a 8. helyen záró Szentlőrinc ellen játszották. Az eredmény hízelgő volt számukra, hiszen Molnár Tibor kettő, valamint Jelena Richárd találataira csupán egyszer tudtak válaszolni a vendégek. Szanyó Károly összességében elégedett volt az eddig elvégzett munkával.

- Az első edzésekhez képest mindenki sokat lépett előre. Nem csak én vagyok új a csapatnál, de a keret jó része is kicserélődött a nyáron. Az elmúlt öt hétben megismertük egymást, összecsiszolódtunk, ma már tudom, kitől, mire számíthatok. Egyébként megemelem a kalapom a játékosok előtt, valamennyien nagyon odatették magukat a munkában, s ezt pozitívumként értékelem. Elmondtam az öltözőben, a kemény munkából nem veszünk vissza a jövőben sem, hétről hétre bizonyítani kell mindenkinek, hogy itt a helye - fogalmazott a szakvezető.

Egy hetet töltött a csapat a szlovéniai Terme Catezben, és ott huszonkét játékossal - köztük sok újonc - próbáltak minél jobban hangolni a vasárnap rajtoló, 38 fordulón át tartó, nagy menetelésre. Terme Catezben készült több olyan fiatal is, akik a Puskás Akadémia játékosaként az őszt Csákváron tölthetik. Rétyi Tamás, Magyari Szilárd, Csonka Bonifác, valamint a Paksról kölcsönkapott Jelena mellé érkezhet még a 2000-es születésű Bokros Szilárd és Daróczi Zoltán is.

A Szentlőrinc elleni utolsó edzőmeccset megnyerte a sárga mezes csákvári csapat Fotó: aqvitalfc.hu

- Az edzőtáborba a tervezett kerettel utaztunk, s a próbázók is olyan teljesítményt nyújtottak, hogy szeretném, ha nálunk maradnának. Jelenleg hat fiatal van a keretünkben, közülük kettő sorsa még bizonytalan, de szeretném, ha sikerülne őket szerződtetni. - tette hozzá.
Az utolsó tesztmeccsen nyújtottakkal, bár nyertek nem volt viszont maradéktalanul megelégedve.

- Kulturált, a futballt valóban játszani akaró ellenféllel szemben zártuk le a felkészülési időszakot. Bár nyertünk, nem vagyok elégedett. Védekezésünkbe most sajnos több hiba csúszott. Ráadásul úgy érzem, ezúttal kevesebbet futottunk, márpedig ezt a játékot futás nélkül nem lehet játszani. Új csapatot építünk, olyat, amelyik mindenki dolgát megnehezíti a bajnokságban. - hangsúlyozta Szanyó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!