Sport

2016.01.29. 21:00

Átgázolt a brassóiakon a Volán

A szerdai verség után Brassóban javítani készült a Fehérvár AV19, amely magabiztosan 11-4-re verte a házigazdákat. A csarnokba látogató 50 néző egy része még a helyét kereste a lelátón, amikor a második percben Reisz Áron góljával már vezetett a Volán.

Horog László

Tóth Gergő lövését a védő, János Imre lábbal mentette, majd miután a fehérváriak támadásai miatt lemenni nem volt lehetősége, másodperceken át egy lábon tipegett a jégen. Chitac Iulian közeli  lövését védte Alex Scola , aki a csütörtöki vereség ellenére jól teljesítő Janis Kalnins helyét foglalta el a ketrec előtt. Alexander Grieve már kettőre növelte az előnyt, úgy tűnt mintha emberelőnyben  játszanának a vendégek, pedig mindkét oldalon ugyanannyian voltak a játéktéren. Vasile Andrei szépített, de rögtön jött is a válasz Kocsis Ferenc jóvoltából. Szabó Krisztián passzát Becze Tihamér váltotta gólra. 1-4.

Preston Shupe (kékben) ezen a mérkőzésen is sokszor megfordult a brassói kapu előterében Fotó: Molnár Artúr

A középső játékrészben Devon Krogh lövéseit lábbal tisztázta Béres Szilárd , majd Preston Shupe lőtte a kapuba a pakkot, de a bíró a hálóőr támadása miatt visszafújta a találatot. Grieve szóló után tovább növelte az előnyt, majd Scolának kellett két bravúrt bemutatni. Shupe a végletekig kijátszott akció után köszönt be, a túloldalon Vasile látványos szólóját fejezte be gólla., sőt Fetes is feliratkozott a gólszerzők közé. 3-6. A záró játékrészből alig néhány másodperc telt el amikor Mitchell Holmberg már a hetediket ütötte, sőt a következő akciónál Kocsis is bevette Béres kapuját. A hazaiak legjobbja, Vasile közelebb hozta a Brassót, de a hazai hívek nem örülhettek hosszasan, ugyanis Becze nem hibázott ziccerben. Folyamatos volt a tűzijáték a hazai ketrec előtt, Krogh ugyan mellélőtt, de Szabó Krisztián javított.

Kocsis közeli valamint Holmberg távoli lökete adott újabb munkát a kapott gólok ellenére jól teljesítő Béresnek, a végeredményt Láday Tamás egyéni akció nyomán alakította ki. 4-11. A lefújásra a drukkerek szépen összegyűltek, ugyanis a Volán vendégjátéka után jött a Galac elleni találkozó, immár a román bajnokságban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!