Sport

2016.05.03. 19:20

Az eddig is sikeres utánpótlás-nevelés finomhangolása a cél

Székesfehérvár - Újabb bajnoki szezon ért véget a jégkorongozóknál, most a szakmai értékelésnek volt itt az ideje.

Szupkai Gábor

Tavaly ünnepelte ötödik születésnapját az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia. Akkor szakmai koncepcióváltás történt, hogy az akadémia továbbra is sikeresen tudjon működni az utánpótlás-nevelés területén. Erről az utóbbi egy évről, annak eredményeiről beszélt Fekti István, az akadémia igazgatója.

A sikeres szezon egy ékköve, az U18-asok egyik bajnoki címe (Fotó: Molnár Artúr)

- Tudtuk, hogy szükség van a finomhangolásra, mert a mai modern hokinak az alapja az egyéni képzés. Erre idén már nagyon komoly hangsúly fektettünk, és jövőre még sikeresebb lehet, ha átgondoljuk a működési elveket. Mivel Kóger István a Mol-ligás csapat vezetőedzője lett, így az ő korábbi posztján is alkalmunk lesz további finomításokra, mivel az akadémiai állása megszűnik. Kanadai szakember jön a helyére, aki átveszi az U20-as csapat vezetőedzői posztját, egyúttal egy hiányposztot is betölt majd. Ő lesz a szakmai vezető és az akadémia alsóbb korosztályaira is ráhatása lesz, edzői meetingeket, továbbképzéseket tart majd, a szakmai munkát kell profibbá és összehangoltabbá tennie - mondta az akadémia igazgatója, aki az eredményesség megőrzésének is örül.

- Így visszatekintve egy szavunk nem lehet, szerencsés évünk volt. Most folyik az edzőkkel az egyeztetés, szerződéskötés, hogy a következő idényben is olyan stáb dolgozzon, ami garantálni tudja ezt a sikerességet. Eredményes volt a Mol Liga szereplésünk is, a célunk a fiatalok beépítése, játékosfejlesztés terén teljesült, és ez Kóger István és Hegyi Ádám irányítása alatt is így lesz. Tyler Dietrich középtávú koncepciója pedig az, hogy az EBEL-ben 6-8 itt nevelkedett játékos játsszon. Reméljük a tao-s támogatás változatlan formában, vagy minimális módosításokkal üzemel tovább, biztosítja az akadémiának az anyagi hátteret, és akkor nagy baj nem lehet - mondta zárszóként Fekti István.

Címkék#jégkorong

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!