Sport

2016.01.10. 18:42

Az Alba átszaladt szegedi elenfelén

Az idei első bajnoki találkozón a TLI-Alba kosárlabdacsapata a szegedieket fogadta és végig vezetve, simán verte, 107-74-re.

Horog László

Miután a tabella negyedikje fogadta a nyolcadikat, minden a hazaiak mellett szólt. A pénteken este érkezett új fiú, az amerikai erőcsatár, Wally Judge a kispad szélén, az erőnléti edző, Mészáros Áron mellett foglalt helyet, klubjának nyári, utcai viseletre tökéletesen alkalmas, sötétkék, galléros pólójában. A január végéig szóló próbaszerződéssel rendelkező, ötödik, tengerentúli légiós szombaton ismerkedett a csarnokkal és az egyesülettel, este pedig megtekintette az SZTE elleni, könnyed diadalt ígérő bajnokit.

Két másodperc sem telt el, a látogatók vendégmunkása, Jereminov elkövette első személyi hibáját, majd négy másodperc elteltével már a másodikat, tehát szépen termelt, de aligha ilyen kezdésre számított. Az első percekben Myles és Brkic rendezett dobópárbajt, előbbi triplákat, utóbbi duplákat szórt, szorgalmasan. Spurlock szólt bele a páros csatába (8-4), és Chery is feliratkozott a pontszerzők közé. Armelin révén egyenlített a vendég, ám az öröm nem tartott sokáig, Chery és Myles újabb pontjaival 16-10-re ellépett a házigazda. 24-14-et mutatott a tábla, amikor időt is kért Nikola Lazic, a vendégek trénere. Markovic Luka már a hazaiak hetedik tripláját süllyesztette el a gyűrűben, a negyed végére pedig a rendkívül aktív Csorvási pontjai maradtak, 33-17. Lőtávolon belülre nem kerültek a szegediek, Markovic magabiztos volt, a túloldalon a nyáron Fehérvárról délre igazoló Juhos kezdte meg a pontgyártást, a különbség nem nőtt, de nem is csökkent.

Chery magabiztosan tüzelt, jól játszott a Szeged elleni találkozón
Fotó: Molnár Artúr

Molnár kosaraival a Szeged pedig feljött 13 egységre, a második negyed félénél időt is kért Dzunic Branislav, a folytatásban ismét húszt pontra duzzadt a differencia. Spurlock és Chery, a túloldalon Ciric és Armelin szorgoskodott, a különbség tovább nőtt, pedig a hazaiak szakvezetője gyakran forgatta csapatát, igyekezett mindenkinek lehetőséget adni.

Armelin pontjaival araszolt előre az Szeged, alkalmasint húsz alá tornászta a különbséget, ám ennél többre nem voltak képesek a szimpatikusan küzdő vendégek. Simon szorgalmasan osztogatta a gólpasszokat, a végére feljavuló Pearsonnak , valamint Chery is kivette részét a pontgyártásból. Pearson a folytatásban is többször betalált, igaz, bosszantó hibát is elkövetett, amit labdaszerzéssel és zsákolással javított. Nikola Lazic magához rendelte tanítványait, majd Juhos Levente kipontozódott. A két évvel ezelőtt a fehérváriakkal a Szolnok ellenében bajnokságot és kupát nyerő sportolót hosszasan tapsolta a hazai közönség, aki a lelátó felé fordulva, szintén összeütötte a tenyerét, megköszönve a nemes gesztust. Az Alba Spurlock hármasával lépte át a 100 pontos határt, a végig magabiztos és erőtől duzzadó fehérváriak könnyedén győztek, 107-74-re.

Dzunic Branislav: – Az első perctől kezdve keményen játszottunk, azt történt a pályán, amit elterveztünk. Kintről is nagyon jól dobtunk az első játékrészben, ezért is tudtunk ellépni nagyobb különbséggel Örülök, hogy minden játékosom jól teljesített, úgy gondolom. Nem ez a reális különbség a két csapat között, de ma szinte minden sikerült, nem lazsáltunk.

Nikola Lazic: – Egyértelműen jobb volt az Alba, mindenben. Fantasztikusan dobtak az első félidőben, mi nem játszottunk elég hatékonyan. Lehet, hogy nincs ekkora különbség a két csapat között, de ma megmutatta nekünk az Alba Fehérvár, milyen a modern, kosárlabda. Nagyon jó csapattal találkoztunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!