Az Alba átszaladt szegedi elenfelén

2016. január 10., 19:37 szerző: Horog László fotós: Molnár Artúr
komment
Az idei első bajnoki találkozón a TLI-Alba kosárlabdacsapata a szegedieket fogadta és végig vezetve, simán verte, 107-74-re.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Miután a tabella negyedikje fogadta a nyolcadikat, minden a hazaiak mellett szólt. A pénteken este érkezett új fiú, az amerikai erőcsatár, Wally Judge a kispad szélén, az erőnléti edző, Mészáros Áron mellett foglalt helyet, klubjának nyári, utcai viseletre tökéletesen alkalmas, sötétkék, galléros pólójában. A január végéig szóló próbaszerződéssel rendelkező, ötödik, tengerentúli légiós szombaton ismerkedett a csarnokkal és az egyesülettel, este pedig megtekintette az SZTE elleni, könnyed diadalt ígérő bajnokit.

Két másodperc sem telt el, a látogatók vendégmunkása, Jereminov elkövette első személyi hibáját, majd négy másodperc elteltével már a másodikat, tehát szépen termelt, de aligha ilyen kezdésre számított. Az első percekben Myles és Brkic rendezett dobópárbajt, előbbi triplákat, utóbbi duplákat szórt, szorgalmasan. Spurlock szólt bele a páros csatába (8-4), és Chery is feliratkozott a pontszerzők közé. Armelin révén egyenlített a vendég, ám az öröm nem tartott sokáig, Chery és Myles újabb pontjaival 16-10-re ellépett a házigazda. 24-14-et mutatott a tábla, amikor időt is kért Nikola Lazic, a vendégek trénere. Markovic Luka már a hazaiak hetedik tripláját süllyesztette el a gyűrűben, a negyed végére pedig a rendkívül aktív Csorvási pontjai maradtak, 33-17. Lőtávolon belülre nem kerültek a szegediek, Markovic magabiztos volt, a túloldalon a nyáron Fehérvárról délre igazoló Juhos kezdte meg a pontgyártást, a különbség nem nőtt, de nem is csökkent.

Chery magabiztosan tüzelt, jól játszott a Szeged elleni találkozón
Fotó: Molnár Artúr

Molnár kosaraival a Szeged pedig feljött 13 egységre, a második negyed félénél időt is kért Dzunic Branislav, a folytatásban ismét húszt pontra duzzadt a differencia. Spurlock és Chery, a túloldalon Ciric és Armelin szorgoskodott, a különbség tovább nőtt, pedig a hazaiak szakvezetője gyakran forgatta csapatát, igyekezett mindenkinek lehetőséget adni.

Armelin pontjaival araszolt előre az Szeged, alkalmasint húsz alá tornászta a különbséget, ám ennél többre nem voltak képesek a szimpatikusan küzdő vendégek. Simon szorgalmasan osztogatta a gólpasszokat, a végére feljavuló Pearsonnak , valamint Chery is kivette részét a pontgyártásból. Pearson a folytatásban is többször betalált, igaz, bosszantó hibát is elkövetett, amit labdaszerzéssel és zsákolással javított. Nikola Lazic magához rendelte tanítványait, majd Juhos Levente kipontozódott. A két évvel ezelőtt a fehérváriakkal a Szolnok ellenében bajnokságot és kupát nyerő sportolót hosszasan tapsolta a hazai közönség, aki a lelátó felé fordulva, szintén összeütötte a tenyerét, megköszönve a nemes gesztust. Az Alba Spurlock hármasával lépte át a 100 pontos határt, a végig magabiztos és erőtől duzzadó fehérváriak könnyedén győztek, 107-74-re.

Dzunic Branislav: – Az első perctől kezdve keményen játszottunk, azt történt a pályán, amit elterveztünk. Kintről is nagyon jól dobtunk az első játékrészben, ezért is tudtunk ellépni nagyobb különbséggel Örülök, hogy minden játékosom jól teljesített, úgy gondolom. Nem ez a reális különbség a két csapat között, de ma szinte minden sikerült, nem lazsáltunk.

Nikola Lazic: – Egyértelműen jobb volt az Alba, mindenben. Fantasztikusan dobtak az első félidőben, mi nem játszottunk elég hatékonyan. Lehet, hogy nincs ekkora különbség a két csapat között, de ma megmutatta nekünk az Alba Fehérvár, milyen a modern, kosárlabda. Nagyon jó csapattal találkoztunk.

TLI-ALBA FEHÉRVÁR–NATURTEX-SZTE-SZEDEÁK 107–74 (33–17, 25–19, 26–24, 23–14) Székesfehérvár, 1900 néző. Vezette: Szabó G., Boros, Kulcsár FEHÉRVÁR: CHERY 22/12, Supola 6/6, MYLES 13/9, SPURLOCK 20/12, LÓRÁNT 11. Csere: Simon B. 2, MARKOVICS 9/3, Csorvási 7, PEARSON 15, Filipovics 2. Edző: Dzunics Braniszlav SZEGED: Jereminov 5, Armelin 13/6, MOLNÁR A. 14/3, CSIRICS 15/3, Brkics 13. Csere: Moravcsik, Juhos 9,Kiss Zs. 3/3, Révész 2, Meleg. Edző: Nikola Lazics Kipontozódott: Juhos (35. p.), Brkic (40. p.)

Horog László

2016. január 10., 19:37 szerző: Horog László fotós: Molnár Artúr

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...