Sport

2013.03.29. 19:23

Az Alba Fehérvár célja a Magyar Kupa győzelem

Final Four, avagy a férfi kosárlabda négyes döntő első felvonásán, szombaton 18 órakor kezdődik a Paks - Alba Fehérvár mérkőzés, majd a Pécs - Szolnok összecsapás.

Matók János

A szerdai bajnoki ütközet után, szombaton 18 órától ismét egymásnak feszül a Paks és az Alba Fehérvár férfi kosárlabdacsapata. Ám ezúttal a Magyar Kupa elődöntőjében, hogy eldöntsék: melyikük lép  pályára vasárnap, várhatóan a Szolnok elleni döntőben.

- Az elsődleges és egyetlen célunk a végső győzelem a Magyar Kupában - kezdte mondandóját Dzunics Braniszlav, az Alba Fehérvár vezetőedzője. - Az utóbbi négy évben mindig bejutottunk a Final Fourba, számunkra ez nagyon jó érzés, örülünk, hogy ismét ott lehetünk. Ez egy olyan sorozat, ahol a kupa sorsát illetően egy mérkőzésen minden eldőlhet. Azt gondolom, hogy a Pécs kivételével a másik három csapat egyformán esélyesnek számít.

Dzunics Braniszlav

- A Paks elleni szerdai csatából milyen tanulságokat vontak le?

- Elsősorban azt gondolom, hogy sokkal kevesebb hibaszázalékkal kell játszanunk, mint akkor. Mert olyanok fordultak elő, amelyek kijavítására főleg idegenben, Pakson már nem lesz időnk. Arról nem is beszélve, hogy szerdán a paksiak talán legjobbja, Lorenzo Williams nem játszott ellenünk, szombaton viszont már igen, s hazai pályán vele még nem kaptak ki. De ez nem a mi dolgunk, nekünk a saját feladatunkkal kell foglalkoznunk. Azzal, hogy bizonyos szituációkat a lehető legjobban oldjunk meg. Nem akarok túl sokat beszélni, csak annyit említenék meg, hogy hatékony lepattanózás nélkül nagyon nehéz egy meccset megnyerni.

- Melyik légiós marad ki a csapatból a Paks ellen?

- Objektív problémáink vannak. Mert magas poszton elegen vagyunk, csak az egyenletesen stabil teljesítmények hiányoznak. Jonestól például nem, de ha ő bekerül a csapatba, akkor más, fontos láncszem esik ki. Ám bármelyik légiós lép is pályára, mindegyik jó játékos. Még gondolkodom a dolgon.

- És a döntőn? Azon, hogy ebben a szezonban először mérhetik össze az erejüket a Szolnoki Olajjal?

- Nem, de nem is akarok ezzel foglalkozni. Abban biztos vagyok, hogy a Szolnok a Pécs ellen kivívja a döntőbe jutást. De mi most kizárólag a Paks elleni csatára koncentrálunk. A Szolnokkal kapcsolatban jelenleg csak az a tény, hogy április 3-án, a bajnokságban összecsapunk egymással.

- De ugye nem mondja, hogy felkészületlen lenne a Szolnokból, azt nem hinném.

- Persze, hogy tudom, miként kell ellenük játszani, hiszen nagyon sok mérkőzésüket láttam a televízióban, így aztán természetesen vannak elképzeléseim. Ha nyerünk a Paks ellen, s ez a célunk, nem lenne sok időnk szombatról vasárnapra felkészülni belőlük. Aztán aki jobb napot fog majd ki, az nyeri meg az MK-t.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!