Sport

2017.01.18. 19:30

Az Alba Fehérvár KC magabiztos győzelmet aratott a Budaörs ellen

Székesfehérvár - A legutóbbi két bajnoki mérkőzésen győztes budaörsieket fogadta az Alba Fehérvár KC női kézilabdacsapata, és verte könnyedén 32-20-ra.

Horog László

A két egylet azonos mérleggel várta a szerdai bajnokit, a vendég budaörsiek ugyanúgy 4 győzelemmel és 6 vereséggel álltak a kezdést megelőzően, mint a hazaiak. A főváros melletti település együttesének kispadján Mihály Attila ült, aki az FKC trénereként mutatkozott be a legmagasabb osztályban. Csapata utolsó két bajnokiját megnyerte a Mosonmagyaróvár és a Siófok ellen, ezzel araszolt felfele a tabellán. A fehérváriak egy hete, nagyarányú, papírforma vereséget szenvedtek a listavezetőnél, Győrben, majd rendkívül magabiztosan nyertek Lipcsében, az EHF-kupában.

A fehérvári Elena Gjorgievska (fekete) ismét rendkívül energikusan játszott, öt gólt dobott Fotó: Molnár Artúr

Bandelier átlövésével indult az összecsapás, Gjorgjijevska már nem járt sikerrel, a túloldalon Ivanics a felső lécet találta el, az ellenakciónál Mendy volt eredményes, 2-0. Pálos-Bognár talpról lőtt nagy gólt, erre Ishitate és Kazai gyorsan válaszolt, 4-1, majd újabb hazai találatok következtek, Hornyák csak szépíteni tudott, 6-2. Sipeki jól védett, volt, hogy pár másodpercig kereste helyét és törölgette a szemét, ugyanis közelről nézett bele Juhos szélről leadott lövésébe. Jól működött a hazai sánc, a vendégek csak néha lőtték át Pálos-Bognár és Hornyák révén, aztán Horváth Bernadett volt eredményes, 9-5. Hornyák hozta még közelebb a látogatókat, góljaira Kazai és Gjorgjijevska felelt. Mendy lerohanásból szerzett gólja után, 12-7-es állásnál Mihály Attila időt kért. Pálos-Bognár büntetőből volt eredményes, aztán Mendy és Gjorgjijevska jóvoltából 16-8-ra ellépett a házigazda, Deli Rita mégis időt kért, alighanem pihentető jelleggel, mert a meccs képe nem különösebben indokolta. Érthetően hazai gólok következtek, majd a vendégek is betaláltak kétszer, félidőben 19-10-re vezettek a házigazdák. Fordulás után sem változott a koreográfia, Kazai a szélről beköszönt, aztán rontott, múltak a percek, tovább nőtt a differencia, 22-11 virított az eredményjelzőn, Bandelier góljaira csak Hornyák tudott válaszolni, aztán Zsigmond lőtt két rafinált gólt, 23-16-nál Delit időt kért. Bandelier nem hibázott, valamint Sipeki is magabiztosan őrizte kapuját. Maláti kapott kétperces büntetést, ismét meglépett a házigazda, 27-16, főként Pelczéder és Piedade volt elemében. Malátit ismét kiszórták, aztán Mendyt, a visszaérő Maláti hétméteresét a hetek óta remeklő Sipeki bravúrral hárította. Nem tudott tízen belülre kerülni a vendég, bár támadásban előfordult, hogy hibáztak, védekezésben roppant magabiztosak voltak a házigazdák. Maláti lőtt egy szép gólt, majd összegyűjtötte harmadik büntetését, ami piros lapot, ezáltal a mérkőzésből való kiválást jelentett. Magabiztosan nyert az FKC, amely vasárnap 14 órakor fogadja a Brestet az EHF-kupában.

Alba Fehérvár KC-Budaörs Handball 32-20 (19-10)

Székesfehérvár, 600 néző, Vezette: Andorka, Hucker

FEHÉRVÁR: Sipeki - Piedade 2, GJORGIJEVSKA 5 (2), Hajduch 1, Ishitate 1, BANDELIER 8, Kazai 3.

Csere: MENDY 7, Májer 1, Pelczéder 3, Klikovac, Boldizsár 1. Edző: Deli Rita

BUDAÖRS HANDBALL: Andrási - Juhos 1, HORNYÁK Á. 5, PÁLOS-BOGNÁR 5 (1), Horváth B. 1, Karalyos, Kiskartali. Csere: Schneck (kapus), Ivanics, Ertl 1, Zsigmond V. 3, Juhos, Mézes, Hatala 1, Szabadfi 1, Maláti 2. Edző: Mihály Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!