Sport

2017.03.28. 19:35

Az Alba Fehérvár kézilabdázói szerdán a Kisvárdát fogadják

Székesfehérvár - Októberben egygólos vereséget szenvedett az FKC idegenben. Szerdán este, 18 órakor javíthatnak a Kisvárda elleni derbin.

Horog László

Ez az a meccs, ahol a hazaiak számára kizárólag a győzelem elfogadható, más megoldás nem létezik. A kék-fehérben szereplő fehérvári hölgykoszorú ősszel kimondottan jól produkál a nemzetközi porondon, az EHF-kupa selejtezőit százszázalékos teljesítménnyel abszolválta, aztán a csoportkörben sem vallott szégyent, nem sok kellett, hogy az egyenes kieséses szakaszba kerüljön. Azonban a hazai bajnokságban nem akar kijönni a lépés, a lányok nem képesek kiegyensúlyozott teljesítményre. Január közepétől volt egy kimondottan jó, három győzelmet magában foglaló szériájuk, 32-20-ra verték a Budaörsöt, 36-29-re a Kispestet, majd hatalmas csatában 31-29-re győztek Mosonmagyaróváron. Azóta azonban akadozik a verkli, bár jól játszottak, 26-25-ös vereség jött az Érdtől, 27-26-os az Újvárostól. A Siófokot 27-26-ra legyűrték itthon, ám szombaton rendkívül gyenge játékkal szenvedtek súlyos, 31-18-as vereséget, a játék minden elemében elmaradtak a váciaktól. A védekezés szellős volt, a támadások vezetése átgondolatlan, ordító ziccerek maradtak ki, továbbá a kapusok sem találkoztak labdával.

Jelena Lavko az őszi, kisvárdai mérkőzésen négyszer talált be Fotó: Molnár Artúr

Ez okozta a hideg zuhanyt, a csapat ugyan őrzi 7. helyét a tabellán, ám távolodik a nemzetközi porondot jelentő helyektől. Mérlege negatív, az együttes döntetlenre nem végzett a szezonban, 8 győzelem mellett 9 vereséget számlál.

Egyet ráadásul a Kisvárda ellen sikerült begyűjteni, október közepén. Az Alba FKC két, az EHF-kupai menetelés idején két, külföldi túra között, hét közben szerepelt Kisvárdán, és kapott ki meglepetésre, 23-22-re, 8-8-as félidő után. A vendégek legjobbja a szezonban végig kiegyensúlyozottan teljesítő - ez sajnos nem mondható el mindenkiről - Pelczéder volt, aki hat gólt lőtt, Bandelier 5, Lavko 4 találattal jelentkezett. A Kisvárda a 11. helyen áll, 4-2-11-es mérleggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!