Sport

2017.03.27. 19:52

Az Alba Volán SC vezetői, Sárvári László és Tóth István elismerésben részesült

Székesfehérvár - A Fehérvár AV19 SC mint önálló jégkorong-egyesület megalakulásával az Alba Volán SC „saját gyerekét” engedte útjára. A fehérvári jégkorong fejlődésében oroszlánrészt vállalt az SC ügyvezetője, Sárvári László és társelnöke, Tóth István.

Ferencz Balázs

A két kiváló sportvezetőt Polgármesteri Elismerő Emlékéremmel díjazta Cser-Palkovics András polgármester.

- A város sportéletében végzett sokéves munkát és erőfeszítést szeretnénk megköszönni, jelen esetben a kiválás okán a jégkorongsportot kiemelve, de ideértve az öttusát is. A városi, és nyugodtan mondhatjuk, hogy a magyar jégkorongért végzett munkát köszönjük meg Székesfehérvár közössége és a magunk nevében is - fogalmazott a város alpolgármesterei, Brájer Éva, Égi Tamás, Mészáros Attila és Róth Péter társaságában a polgármester a meglepetéstől meghatódott két sportvezető köszöntésekor. Sárvári László 42 éve dolgozik az Alba Volán SC kötelékében, előbb sportolója, majd edzője, titkára volt, a mai napig pedig ügyvezetője a nagymúltú klubnak.

- Büszke vagyok, hogy 42 év alatt eredményesen működött az SC minden szakosztálya. Mindig törekedtünk a fejlődésre. A legfontosabb számunkra az utánpótlásnevelés, s örömteli, hogy a versenyzők hozzák is a sikereket, Vörös Zsuzsa például olimpiai bajnok lett - mondta.

Tóth István 1977-ben került Székesfehérvárra, mindig szoros kapcsolata volt a város sportjával. 1997-ben fogalmazták meg koncepciójukat Sárvári Lászlóval, Kulcsár Antallal és Ocskay Gáborral közösen, miszerint az utánpótlás mellett a felnőtt sportra is kiemelten koncentrálnak, és minden évben nemzetközi viadalt hoznak Fehérvárra.

- Ha az ember elenged valamit, amit bizonyos fokig ő nevel fel, elérzékenyül kicsit. Közösen felépítettünk egy olyan sportklubot, amely példaértékű. Elhivatott sportemberek, új gondolkodásmód a finanszírozás és a támogatás rendszerében, nagy nemzetközi versenyek rendezése, az utánpótlásbázis növelése lehetett a pillére az eredményességnek - vélekedett Tóth István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!