Sport

2017.04.26. 18:55

Kitettek magukért megyei kempósaink a hétvégi országos bajnokságon

Fejér megyei kempósaink mérlege igen imponáló: a három egyesület versenyzői összesen 32 aranyérmet gyűjtöttek be a hétvégi országos bajnokságon.

V. Varga József

A Zen Bu Kan Kempo Sportági Szövetség ifjúsági-junior és felnőtt-szenior országos bajnokságát szombaton a Köfém Sportcsarnokban rendezte meg a Sárosdi Kempo Sportegyesület. Amint a viadal két főszervezőjétől, renshi Koncz Gábortól és renshi Kordás Istvántól megtudtuk: a magyar bajnokságon 230-an indultak.

A Sárosdi Kempo SE versenyzői 16 arany-, 19 ezüst- és 18 bronzérmet szereztek. Legeredményesebb versenyzőjük a lányok közül Tóth Daniella (nagylóki szakosztály) lett 5 arany- és 1 ezüstéremmel; Törzsök Petra 2 arany-, 1 ezüst- és 3 bronzérmet gyűjtött be. A lányok a két héttel ezelőtti portugáliai világbajnokságról is "aranyakkal" tértek haza. A fiúk közül a legeredményesebben Csizmadia Dániel (2015-ös világbajnok) szerepelt, a mérlege 3 arany- és 2 bronzérem.

Fotó: Bognár Tamás

A Székesfehérvári Kempo SE harcosai is kitettek magukért a magyar bajnokságon: összesen 11 arany-, 22 ezüst- és 9 bronzéremmel zártak. A legeredményesebben Polgár Tamás (aki egyben a sárosdiak fekete öves mestere is) tanítványai küzdöttek. Burián Bendegúz 4 arany- és 2 bronzéremmel, Koza Márk pedig 3 arany-, 1 ezüst- és 2 bronzéremmel lett gazdagabb. Ők is hoztak már aranyérmeket a WAC harcművészeti világbajnokságról. A székesfehérváriak vezető mestere, renshi Gáncs Ferenc három számban indult (gi földharc, no gi földharc, önvédelem), és mindegyikben az első helyen végzett. Ferenc, szenior kora ellenére, a felnőtt korosztályban indult, és győzött, példát mutatva ezzel minden kempósnak.

Sikeresen szerepeltek az országos bajnokságon a Székesfehérvári Profi Kempo Akadémia versenyzői: a mérlegük 5 arany-, 5 ezüst- és 2 bronzérem. Közülük a legeredményesebb Gombaszögi Viktória volt 2 arany- és 1 bronzéremmel.

Megyei harcosaink a válogatott divízióba is értékes pontokat gyűjtöttek a hétvégén, ugyanis a viadalokon szerzett pontok alapján lehet a magyar válogatottba kerülni. Közülük a legszorgalmasabb Tóth Daniella, Csizmadia Dániel, Törzsök Petra, Bereczk Szonja, Kilinkó Kíra, Répási Eszter, Burián Bendegúz, Gáncs Ferenc, Koza Márk, Tombácz Tamás és Gombaszögi Viktória volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!